Americká humanitárna pracovníčka zrejme zahynula pri jordánskom nálete

TA3 TASR
10.2.2015 18:47

26-ročná americká humanitárna pracovníčka Kayla Muellerová, ktorú zadržiavali radikáli z Islamského štátu, je mŕtva. Správu o jej smrti potvrdil Biely dom. Podľa Islamistov zahynula počas náletu jordánskeho letectva v sýrskom meste Rakka. Jordánsko to však spochybňuje.

Biely dom uviedol, že Muellerovej rodina dostala cez víkend súkromný odkaz od Kayliných väzniteľov. Pravdivosť informácií v odkaze potvrdili aj americké tajné služby, napísala agentúra AP.

"So zlomeným srdcom oznamujeme, že nám potvrdili, že Kayla Jean Muellerová prišla o život," uviedli vo vyhlásení Carl a Marsha Muellerovci. "Kayla bola súcitná a oddaná humanitárna pracovníčka. Celý svoj mladý život venovala pomoci ľuďom bez slobody, spravodlivosti a mieru," dodali rodičia.

Prezident Obama vyhlásil, že Muellerová, ktorá pracovala so sýrskymi utečencami, "stelesňovala všetko, čo je v našom svete dobré".

"Nezáleží na tom, ako dlho to bude trvať, ale Spojené štáty nájdu a privedú pred spravodlivosť teroristov, ktorí sú zodpovední za Kaylino zajatie a smrť," uviedol šéf Bieleho domu.

Islamský štát v piatok 6. februára oznámil, že Muellerová zahynula pri jordánskom nálete.

Muellerová bola jediným známym americkým rukojemníkom, ktorého ešte zadržiaval Islamský štát. Do zajatia ju uniesli v auguste 2013, keď odchádzala z nemocnice v Sýrii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok