Skvelý úspech Stromkovej: Na univerziáde získala striebro v slopestyle

TASR TA3
9.2.2015 17:38

Slovenská akrobatická lyžiarka Zuzana Stromková dosiahla ďalší veľký úspech. Po bronze v slopestyle z nedávnych MS v Kreischbergu sa na 27. Svetovej zimnej univerziáde v Granade posunula o stupienok vyššie a v rovnakej disciplíne si vybojovala striebornú medailu s ohodnotením 69,83.

Dvadsaťštyriročná Stromková figurovala na druhej priečke už po predpoludňajšej kvalifikácii, v ktorej výsledkom 71,16 stratila na americkú líderku Alexis Keeneyovú 5,5 bodu. Úvodná finálová jazda jej nevyšla úplne podľa predstáv a známky od rozhodcov sa vyšplhali na 61,66, čo znamenalo priebežne druhú priečku. Druhá už bola v podaní slovenskej reprezentantky lepšia a hoci získala o 8,17 bodu viac, nestačilo to na najlepšiu jazdu víťaznej Američanky Potterovej. Jej výkon v druhom slede rozhodcovia ohodnotili na 73,16.

"Som veľmi spokojný, hoci si myslím, že to Zuzka mala vyhrať. To je ale môj subjektívny názor. Máme striebro, a to je super. Čo sa týka finálových jázd, trať bola pekná, veľmi dobre postavená, ale organizácia tu v Španielsku je hrozná. Doslova nula bodov. Napokon sme to zvládli a som veľmi rád, že sme sa posunuli o stupienok vyššie," uviedol pre TASR tréner Tomáš Murgáč.

V pondelok panovalo v Sulayr Snowpark slnečné počasie a priebeh finále tentoraz nenarúšal ani vietor.Stromková tak mala ideálne podmienky na to, aby opäť zviditeľnila slovenské akrobatické lyžovanie. "Bolo tu krásne, išlo sa mi veľmi dobre. Dokonca by som povedala, že parádne. Mali sme trošku problémy s organizačnou stránkou, ale napokon sa všetko vyriešilo. V jazdách boli mierne chybičky, dosiahla som však to, čo som chcela. Môžem vysloviť spokojnosť," dodala Stromková.

Práve ona v súčasnosti prežíva veľmi úspešné obdobie, keď v priebehu necelých troch týždňov jej na krk zavesili už druhú medailu. Po bronzovej zo svetového šampionátu "okúsila" aj chuť striebra. "Som rada, že som sa na univerziáde mohla zúčastniť a priniesť ďalšiu medailu pre Slovensko. Dúfam, že to neteší iba mňa, ale aj ostatných," dodala pre TASR Stromková.
Pre Slovensko vybojovala celkovo už šiestu medailu na 27. SZU. Z lesku všetkých troch cenných kovov sa tešila biatlonistka Paulína Fialková ešte počas prvej časti podujatia na území SR v Osrblí, ďalšie dve bronzy pridali v Granade krasokorčuliari Federica Testová s Lukášom Csölleyom a lyžiar Matej Falat v alpskej kombinácii.

27. Svetová zimná univerziáda - akrobatické lyžovanie:
finále - slopestyle
ženy: 1. Brooke Potterová (USA) 73,16 b., 2. Zuzana STROMKOVÁ (SR) 69,83, 3. Stefanie Mösslerová (Rak.) 58,00
muži: 1. Fabian Braitsch (Rak.) 81,83 b., 2. Broby Leeds (USA) 78,00, 3. Cody Potter (USA) 75,33 ... 17. Igor JANCKULÍK (SR) 53,33

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok