Bank mal ťažký pád, superkombináciu prerušili

SITA
8.2.2015 20:00

Preteky v superkombinácii mužov na majstrovstvách sveta v alpských lyžiarskych disciplínach v americkom Beaver Creeku v nedeľu museli na niekoľko minút prerušiť po ťažkom páde Ondřeja Banka.

Bank mal ťažký pád, superkombináciu prerušili
SITA/AP

Skúsený 34-ročný český reprezentant nezvládol nájazd na posledný skok tesne pred koncom superkombinačného zjazdu, keď sa mu odopla pravá lyža. Po náraze o svah si silno udrel hlavu aj tvár a v bezvedomí sa dokotúľal do cieľa. V tej chvíli na tribúnach v cieľovom priestore sa rozhostilo ticho a televízia dokonca ani neopakovala zábery Bankovho pádu. Český reprezentant bol ošetrovaný na saniach priamo v dojazdovom priestore a odtiaľ nasledoval jeho transport do nemocnice vo Vaile. Preteky boli prerušené približne na 20 minút.

"Bol pri vedomý a hýbal nohami. To je dobré znamenie, počuli sme to z vysielačiek," povedal jeden z českých trénerov Daniel Fahrner pre ORF. Podľa ďalších informácií Bank skončil s veľkou reznou ranou na tvári a otrasom mozgu. V nemocnici ho čakali najmä vyšetrenia hlavy. "Nechceme také niečo vidieť, ale žiaľ, najmä v zjazde, sa to občas stáva. Zjazd je krásna disciplína, ale počas jazdy pôsobia rôzne sily, ktoré majú dopad na pretekára," uviedol víťaz superkombinačného zjazdu Nór Kjetil Jansrud.

Bank mal na štarte číslo 19 a až do osudného okamihu sa na medzičasoch pohyboval na 2. až 3. mieste za nórskym lídrom Kjetilom Jansrudom. Hoci Bankovo meno spočiatku svietilo vo výsledkovej listine na 25. mieste, napokon ho z nej odstránili. Znamená to, že líder Svetového pohára Rakúšan Marcel Hirscher sa posunul z 31. miesta na tridsiate a slalomovú časť kombinácie otvorí práve on. Slovák Adam Žampa absolvoval zjazd do superkombinácie s číslom 15 a v cieli mal za Jansrudom odstup 3,36 s. Stačilo to na 33. miesto, ale vzhľadom na Bankov pád poskočil na 32. miesto. Nepomohlo mu to však k lepšej trati pre slalom, keďže si bude musieť počkať, kým slalomovú časť neabsolvuje najprv elitná tridsiatka po zjazde a potom ešte aj 31. pretekár v cieli zjazdárskej časti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok