Šarapovová zdolala aj A. Radwanskú, Rusky do semifinále

SITA TA3
8.2.2015 19:10

Tenisové reprezentantky Ruska sú prvými semifinalistkami Pohára federácie 2015 družstiev žien. Vo víkendovom zápase štvrťfinálového 1. kola svetovej skupiny viedli na tvrdom povrchu v hale v Krakove nad domácimi Poľkami po tretej dvojhre nezvratne 3:0, napokon uspeli aj vo štvorhre.

Postupový bod "zbornej" dodala dvojka svetového rebríčka WTA Maria Šarapovová, ktorá po sobotňajšom víťazstve nad Urszulou Radwanskou v nedeľu zdolala aj renomovanejšiu zo sesterskej dvojice Agnieszku Radwanskú - 6:1, 7:5. V druhom sete Šarapovová napokon nedoplatila na to, že pustila zverenkyňu Martiny Navrátilovej z 5:2 na 5:5 aj cez dva nepremenené mečbaly za sebou na príjme v desiatej hre. Prvý bod hostkám v sobotu priniesla skúsená Svetlana Kuznecovová proti A. Radwanskej.

Rusky 18. - 19. apríla medzi najlepšou štvoricou budú čeliť úspešnému zo stuttgartského duelu Nemecko - Austrália. Bez ohľadu na meno súpera už vedia, že tentoraz budú mať výhodu domáceho prostredia. Rusky, ktoré ako kapitánka vedie Anastasia Myskinová, sú víťazkami Fed Cupu zo sezón 2004, 2005, 2007 a 2008. 

POĽSKO - RUSKO 0:4 - Rusky postúpili do semifinále 
(Krakov, Krakow Arena, tvrdý povrch Rebound Ace Synpave v hale) 

Sobota: 
Agnieszka Radwanská - Svetlana Kuznecovová 4:6, 6:2, 2:6 
Urszula Radwanská - Maria Šarapovová 0:6, 3:6 

Nedeľa: 
Agnieszka Radwanská - Maria Šarapovová 1:6, 5:7 
Urszula Radwanská - Svetlana Kuznecovová / zápas zrušili 
Klaudia Jansová-Ignaciková, Alicja Rosolská - Vitalia Diačenková, Anastasia Pavľučenkovová 4:6, 4:6

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok