Poľský vojenský prokurátor sa po stretnutí s médiami strelil do hlavy

TA3, TASR
9.1.2012 16:11

Vojenský prokurátor v západopoľskej Poznani, plukovník Mikolaj Przybyl, sa dnes strelil do hlavy po predčasnom ukončení tlačovej konferencie, na ktorej obhajoval vojenské vyšetrovanie úniku informácií z havárie lietadla, pri ktorej pred dvoma rokmi zahynul poľský prezident.

Poľský vojenský prokurátor sa po stretnutí s médiami strelil do hlavy
TA3

Oznámila to televízia TVN24, ktorej reportér sa na schôdzke prokurátorom zúčastnil.
Postrelený muž bol stabilizovaný a jeho život nie je v ohrození, uviedol riaditeľ nemocnice Leslaw Lenartowicz.
Počas svojej krátkej tlačovej konferencie Przybyl povedal, že vojenská prokuratúra v Poznani mala právo žiadať záznamy telefonických hovorov novinárov, ktorí spravodajsky pokrývali prezidentskú leteckú haváriu.                        
Vojenský prokurátor na stretnutí s reportérmi namietal voči plánom, aby boli vojenskí prokurátori presunutí pod civilnú správu. Povedal, že sa zúčastnili na mnohých vyšetrovaniach organizovaného zločinu v armáde.
Zároveň poprel tvrdenia médií, že pri vyšetrovaní havárie prezidentského lietadla z roku 2010 v Rusku porušili zákon. Pri tomto leteckom nešťastí zahynul prezident Lech Kaczynski a 95 ľudí, ktorí s ním cestovali.
Poľský prezident Bronislaw Komorowski vyjadril nad Przybylovým pokusom o samovraždu "obavy" a požiadal šéfa národného bezpečnostného úradu, aby situáciu pozorne monitoroval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok