Chromík považuje referendum za veľký úspech

TASR TA3
8.2.2015 07:36

Na referendum sa upriamovali oči nielen celého Slovenska, ale aj zahraničia. Sympatizanti a členovia aliancie za rodinu sa stretli v jednej z bratislavských reštaurácií, kde čakali na neoficiálne výsledky hlasovania.

Chcú zostať aktivistami

Aliancia za rodinu (AZR) vníma otázky o tom, či sa po referende zmení na politickú stranu, za dehonestujúce. "Sme občianski aktivisti a tými chceme aj ostať," povedal jeden z predstaviteľov aliancie Anton Chromík. Doterajšie výsledky referenda vníma spolu so svojimi kolegami veľmi pozitívne.

"Toto referendum dopadlo tak, že 90 percent zúčastnených ľudí hovorí áno rodine, áno otcovi a mame. Tie pocity sú úžasné, pretože je to veľký úspech," konštatoval Chromík, ktorého teší aj počet zúčastnených ľudí na referende. Takýto počet podľa jeho slov dáva veľkú nádej, aby sa rodina stala centrom všetkých politík. "Politici sa musia naučiť podporovať rodinu a manželstvo, pretože je to najlepšie prostredie pre deti," povedal. Tvrdí, že budúcnosť je otvorená, pretože v spoločnosti sa rozprúdila diskusia a vzbudila silná občianska iniciatíva. "Toľko ľudí, koľko sa zobudilo teraz na Slovensku, to sa ešte nestalo za 25 rokov," uviedol Chromík.

Nemajú problém podať si ruky

Zoznam darcov, ktorí kampaň AZR pred referendom podporovali, chce aliancia zverejniť v čase, ako jej to ukladá zákon. Zároveň jej členovia tvrdia, že nemajú problém si po referende podať ruky s ľuďmi, ktorí s referendom nesúhlasili alebo majú iný pohľad na rodinu či manželstvo.

Do štábu prišli pred polnocou aj vodný slalomár Matej Beňuš či poslanec Národnej rady (NR) SR Alojz Hlina (nezaradený). Pre TASR uviedol, že prišiel len pozdraviť. Na celom referende ho najviac prekvapilo to, ako niektorí politici vyzývali ľudí, aby hlasovať nešli. „To je podľa mňa absurdné. Ak, tak zmeňme parametre, no nehovorme 'nechoďte na referendum',“ povedal Hlina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok