Aliancia vidí na ľuďoch pred referendom radosť, Skok chce tlmiť nenávisť

TA3
5.2.2015 16:42

Aliancia za rodinu bilancovala kampaň pred sobotným referendom. Svoju úlohu podľa nej nezvládli médiá, na ľuďoch je však údajne vidieť radosť a odvahu. Liberáli zo Skoku Juraja Miškova naopak hovoria o potrebe tlmenia nenávisti.

Aliancia vidí na ľuďoch pred referendom radosť, Skok chce tlmiť nenávisť
SITA

AZR: Európa bude počúvať Slovensko

Aliancia za rodinu na poslednej tlačovej konferencii pred referendom o ochrane rodiny zhodnotila predreferendové diskusie. Podľa nej boli slušné a poctivé. Opätovne vyzvala ľudí, aby v sobotu 7. februára prišli k referendovým urnám a hlasovali trikrát áno. "V sobotu bude Európa Slovensko počúvať," uviedol jeden z hovorcov aliancie Anton Chromík.     

"Vidíme, že ľudia sa naozaj rozprávajú o týchto hodnotách, to je to, čo sme chceli," povedal Chromík.

Diskusia bola podľa neho slušná, poctivá a dobrá, mala však aj okrajové elementy, ktoré podľa jeho slov zdôrazňovali najmä médiá. "Vidím, že sa Slovensko prebudilo, že ľudia sa zaangažovali, sú aktívni a vidieť na nich aj veľa radosti a odvahy," dodala Anna Verešová z AZR.     

Svoju úlohu podľa zástupcov aliancie nezvládli médiá, ktoré informovali nevyvážene a neboli moderátormi diskusie. "Na Slovensku sme videli, že médiá majú veľmi jasne vyhranený názor na tieto otázky a veľmi tvrdo ho presadzujú a dokonca napádajú zástancov opačného názoru," dodal Peter Kremský z AZR. Ako dodal, médiá, ktoré sa označujú ako nezávislé, by mali zvážiť prístup k hodnotovým otázkam a dávať viac priestor obidvom stranám. 


Skok: Najlepšou cestou je ignorácia

Ignorovať referendum je najlepšou cestou tlmenia nenávisti a nepokoja, ktoré v slovenskej spoločnosti vyvoláva. Vyhlásil to poslanec Juraj Miškov s tým, že nevoliť je v prípade referenda, ktoré zasahuje do súkromia rodinného a osobného života ľudí, legitímnou a demokratickou voľbou.     

Miškov tiež na tlačovej konferencii oznámil, že on ani jeho kolegovia Jozef Kollár, Daniel Krajcer a Martin Chren (všetci nezaradení) a ani nikto z prípravného výboru vznikajúcej strany SKOK sa tohto referenda nezúčastní. "Vyzývame aj občanov Slovenska, aby referendum svojou účasťou nepodporili," apeloval Miškov.     

Je totiž presvedčený, že sobotňajšie referendum nie je odrazom skutočných ohrození slovenských rodín. "Slovenské rodiny ohrozujú ekonomické a spoločenské problémy, ako nízka životná úroveň, vysoká miera nezamestnanosti, ale aj domáce násilie, alkoholizmus či gamblerstvo," zdôraznil.     

Miškov preto vidí sobotu ako príležitosť rozhodnúť, či Slovensko patrí k demokratickým krajinám, kde väčšina rešpektuje a má v úcte práva menšín, alebo sa SR vráti o niekoľko storočí späť do obdobia stredoveku.      Referendum sa uskutoční v sobotu 7. februára.

Pozrite si brífingy Aliancie aj liberálov

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok