Dvaja mladíci, ktorí útočili v MHD, ostávajú vo väzbe

TASR, youtube.com
4.2.2015 14:52

Krajský súd v Prešove dnes na neverejnom pojednávaní zamietol sťažnosti dvoch mladíkov - Filipa a Miroslava, ktorí boli vzatí do väzby po tom, čo v januári ešte s ďalším tínedžerom v trolejbuse Dopravného podniku mesta Prešov zbili 40-ročného muža.

Dvaja mladíci, ktorí útočili v MHD, ostávajú vo väzbe
Reprofoto

Ako informoval hovorca KS v Prešove Michal Drimák, sťažnosť dvoch mladíkov na rozhodnutie okresného súdu o vzatí do väzby vyhodnotil KS ako nedôvodnú. Zatiaľ nie je podľa neho jasné, kedy proces s tromi 18-ročnými chlapcami začne.

V trolejbuse mestskej hromadnej dopravy v Prešove upozornil 12. januára 40-ročný muž troch chlapcov na to, aby sa správali slušne. Mladíci ho za to napadli, zhodili na zem, udierali a kopali do tváre a celého tela. V útoku pokračovali aj po príchode na zastávku na Levočskej ulici.

Privolaní policajti ich síce zadržali, no po vykonaní procesných úkonov boli prepustení. Večer 13. januára ich znova zobrali do väzby. Okresný súd rozhodol o väzbe pre Filipa a Miroslava, Matej je stíhaný na slobode. Podľa informácií od hovorcu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniela Džobaníka bolo voči nim vznesené obvinenie pre trestný čin výtržníctva formou spolupáchateľstva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok