Cehlárik a Jarošom vyhrali s Luleou Ligu majstrov

TASR TA3
3.2.2015 22:53

Po bronze na juniorských majstrovstvách sveta dosiahli Christián Jaroš a Peter Cehlárik ďalší veľký úspechu. V drese Luley zodvihli nad hlavu premiérovú trofej v Lige majstrov, keď v rýdzo švédskom finále prispeli k víťazstvu Luley nad Frölundou Göteborg 4.

Cehlárik a Jarošom vyhrali s Luleou Ligu majstrov
SITA

okejisti Lulea Hockey sa stali premiérovými víťazmi Ligy majstrov. V utorňajšom finále otočili nepriaznivý vývoj stretnutia s Frölundou v tretej tretine z 0:2 na 4:2, pod čo sa gólom podpísal aj Peter Cehlárik. Spoločne s Christiánom Jarošom zaznamenali po zisku bronzu z juniorských MS v Kanade ďalší veľký úspech v kariére, keď premiérovo zodvihli nad hlavu aj strieborný grál pre víťaza prestížnej súťaže.

Liga majstrov úspešne zavŕšila svoj premiérový ročník, v ktorom sa predstavilo 44 tímov. Do toho nasledujúceho plánujú organizátori zapojiť o štyri mužstvá viac a v budúcnosti rozšíriť svoju pôsobnosť na tímy z KHL. Aj v novej sezóne by mohla jedna miestenka v podobe divokej karty patriť slovenskému účastníkovi. Tým jediným v uplynulých mesiacoh bol úradujúci šampión HC Košice, ktorý v konkurencii tímov Kölner Haie, Bíli Tygři Liberec a Kärpät Oulu obsadil v základnej A-skupine nepostupovú tretiu priečku.

Lulea Hockey - Frölunda Indians 4:2 (0:2, 0:0, 4:0)
Góly: 48. Näkyvä (C. Abbott), 49. CEHLÁRIK (Fagerudd, Näkyvä), 54. Forsberg (Sandström), 59. Kukan (Sandström) - 1. Lundqvist (Lehkonen, Fälth), 13. Olimb (Johnson, Görtz). Rozhodovali: Piechaczek (Nem.), Rantala (Fín.) – Schrader (Nem.), Suominen (Fín.), vylúčení: 4:4 navyše Lundqvist 10 min za nešportové správanie, Fantenberg (obaja Frölunda) 5+DKZ za úder do krku, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0.
Lulea Hockey: Lassinantti – Sandström, JAROŠ, Fagerudd, Näkyvä, Kukan, Savilahti-Nagander, Jonsson – Sylvegard, C. Abbott, Ch. Abbott – Zaar, Grandström, Petrell – Wallmark, CEHLÁRIK, Ledin – Fogström, Bryggman, Fabricius - Forsberg
Frölunda Indians: Fernström – Gustafsson, Fantenberg, Fälth, Persson, Bohm, Wikstrand, Nyberg – Görtz, Olimb, Johnsson – Lundqvist, Rosseli Olsen, Lehkonen – Janmark, Blidh, Figren – Karlsson, Lasu, Widestrom, Axelsson

Po slávnostnom nástupe oboch tímov na ľad si zaplnená Coop Norrbotten aréna najskôr zborovo zaspievala švédsku hymnu, no 17 sekúnd po úvodnom buly prvýkrát nečakane stíchla. Lehkonenovi sa otvoril priestor na pravej strane, jeho bekhendovú strelu vyrazil Lassinantti len pred Lundqvista, ktorý puk umiestnil do siete. Rýchly gól domácich hráčov zaskočil, naopak hosťom pridal na sebavedomí.

Lulea sa síce v ďalšom priebehu prvej tretiny rozbehla a začala robiť väčší vietor pred Fernströmom, no vyrovnania sa nedočkala. Naordinovaná taktika hosťom vyšla do bodky aj v 13. minúte, keď slabý dôraz pred bránkou využil pohotovou dorážkou Olimb - 0:2. Snaha sa domácim uprieť nedala, no neistým herným prejavom sa neustále hľadali a v zakončení pôsobili veľmi rozpačito.

Hoci do druhej tretiny vstúpili aktívnejšie, v streleckej produkcii v porovnaní so svojím súperom naďalej výrazne zaostávali. V 26. minúte mohol ich psychickú tiaž zlomiť Sylvegard, zoči-voči Fernströmovi však neuspel. V ďalšom priebehu navyše pokračujúcou rozháranou hrou ponúkli hosťom niekoľko šancí na zvýšenie náskoku. Lehkonen najskôr trafil žŕdku a v 29. minúte ho v samostatnom nájazde vychytal Lassinantti.

V závere druhej tretiny na ich hokejky sadla aj nervozita potom, čo im nevyšla ani viac ako trojminútová hra v početnej prevahe. Frölunda sa držala defenzívne ladenej taktiky, no necelé dve minúty pred koncom pohrozil zo strednej vzdialenosti Olimb.

Zdalo sa, že tretia tretina bude pokračovať podľa scenára hostí, no tí sa v priebehu 74 sekúnd sami pripravili o dvojgólové vedenie. V 48. minúte si na trestnú lavicu sadol Bohm a o necelú minútu ho z nej vyhnal Näkyvä, ktorého strela od modrej prepadla brankárovi hostí za čiaru. Už o malú chvíľu zápas skončil pre hosťujúceho Fantenberga, ktorý pri mantineli trafil do tváre Fabriciusa a posadil domácich na koňa.

Už po osemnástich sekundách Fernström neudržal ľahkú strelu Fagerudda a Cehlárikova dorážka znamenala vyrovnanie. Dokonalý obrat sa domácim podaril ešte počas 5-minútovej presilovky, v 54. minúty doklepol puk za čiaru Forsberg. Definitívnu podobu výsledku dal v závere do prázdnej bránky Kukan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok