Vůjtek pred turnajom Slovakia Cup naordinoval len streľbu

TASR TA3
3.2.2015 18:09

Pred hokejovým turnajom reprezentácii Slovakia Cup sa na zraze v utorok v Banskej Bystrici zišlo hráčov len poskromne. Tréner Vladimír Vůjtek musel skonštatovať, že na tréning, ktorý nasledoval hneď po zraze, má k dispozícii trinástku.

"Zďaleka tu nie sú všetci, bohužiaľ, majú svoje povinnosti, hrajú v Rusku, vo Švédsku, iní prídu z Chabarovska v stredu, ostatní až pred štvrtkovým zápasom na rozkorčuľovanie, takže zišlo sa nás len trinásť." V deň zrazu sa na tréningu v skromnom počte veľa natrénovať nedalo. "Len ľahko streľbu, kombinácie ťažko cvičiť, keď nemáme jedinú päťku pokope."

Nálada možno podprahová. Tréner Vůjtek: "Hráči to nevidia určite radi, keď nie sú pokope, nemôžu sa venovať nácviku presiloviek, kombináciám, systému hry, to nám všetko odpadlo. Do zápasu tak pôjdeme bez akejkoľvek prípravy."

Na Slovakia Cupe čakajú od štvrtka na slovenskú reprezentáciu tradiční súperi Nemecko a Švajčiarsko. "Poznáme sa, sú to súperi na našej úrovni," dodal Vladimír Vůjtek. Vo výbere zaujmú viaceré mená, trebárs skúsený brankár Ján Lašák, alebo trojica medailistov z bronzového tímu na juniorských MS v Kanade. Premiérovo si národný dres A-tímu oblečú Christián Jaroš a Peter Cehlárik, Martin Réway má dosiaľ za sebou dvanásť štartov.

Jána Lašáka i mladíkov z bronzového tímu dvadsaťročných si vybral tréner Vladimír Vůjtek zákonite. "Jano Lašák chytá veľmi dobre v Liberci, udržiava mu šancu na playoff. Rátame s tými, čo môžu ísť na majstrovstvá sveta, vieme, že Staňa zakončil sezónu, že Jano Laco je dlhodobo zranený a že Jaro Halák asi ťažko príde. Na druhej strane Réway, ktorého dlho sledujeme, podáva dobré výkony a ocitol by sa v nominácii, aj keby Slovensko medailu na MS dvadsaťročných nemalo."

Na domácom turnaji, ktorý bude posledným pred záverečnou fázou prípravy na májové majstrovstvá sveta v Česku, sa objavia aj dve posily v realizačnom tíme, tréner brankárov Petr Jaroš a psychológ Peter Bielik, od ktorého si sľubujú v tíme pomoc po mentálnej stránke. Slováci sa na Slovakia Cupe stretnú 5. februára s Nemeckom a o dva dni neskôr so Švajčiarskom.

Nominácia SR "A" na turnaj Slovakia Cup:


brankári - Július Hudáček (Örebrö, Švéd., 11 zápasov), Ján Lašák (HC Liberec, 83 zápasov)


obrancovia - Marek Ďaloga (Sparta Praha, ČR, 38/1 gól), Dominik Graňák (Fribourg Gotteron, Švaj., 134/6), Adam Jánošík (HC Košice, 4/0), Christián Jaroš (Lulea HF, Švéd., 0/0), Juraj Mikuš (Sparta Praha, ČR, 16/2), Michal Sersen (Slovan Bratislava, 71/6), Peter Čerešnák (Vítkovice Steel, ČR, 19/1), Lukáš Kozák (Slovan Bratislava, 3/0)


útočníci - Peter Cehlárik (Lulea HF, Švéd., 0/0), Michael Vandas (Vítkovice Steel, ČR, 11/1), Marcel Haščák (Amur Chabarovsk, KHL), 50/3), Patrik Lušňák (Junosť Minsk, Biel., 21/3), Libor Hudáček (Slovan Bratislava, 37/6), Michel Miklík (Amur Chabarovsk, KHL, 70/15), Ladislav Nagy (Slovan Bratislava, 80/28), Martin Réway (Sparta Praha, ČR, 12/0), Tomáš Surový (Slovan Bratislava, 105/18), Ján Sýkora (HC Plzeň, ČR, 16/1), Radoslav Tybor (ČSOB Pojišťovna Pardubice, ČR, 29/3), Marek Viedenský (HPK Hämmeenlinna, Fín., 14/4), Vladimír Dravecký (Oceláři Třinec, ČR, 22/4)


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok