Heister oznámil nomináciu hádzanárov Slovenska na ME

TA3, SITA
9.1.2012 10:52

Od pondelka je známa konečná nominácia hádzanárov Slovenska na X. majstrovstvá Európy mužov v Srbsku (15. - 29. 1.). Z 19 hráčov kádra, ktorých mal tréner Zoltán Heister k dispozícii v príprave od začiatku januára, sa do 16-členného výberu nedostali Martin Mazák, Anton Kasagranda a Péter Szabó.

Heister oznámil nomináciu hádzanárov Slovenska na ME
SITA

Bezprostredne po turnaji Croatia Cup v chorvátskom Osijeku, kde Slováci obsadili 3. miesto, si kouč nechal určitý čas na rozmyslenie. Potom však podľa očakávania oznámil, že na šampionát nepocestuje jeden pivot - Mazák z budapeštianskeho FTC-PLER, jeden ľavák - hlohovský krídelník Kasagranda a jedna z ľavých spojok - Szabó z maďarského Kecskemétu.

"Nikdy nie je ľahké oznámiť hráčovi, ktorý sa poctivo pripravuje, takéto rozhodnutie. Patrí to však k životu. Najväčšiu dilemu som mal na poste pivota," povedal pre agentúru SITA k svojmu rozhodnutiu Z. Heister, ktorý sa rozhodol len pre jedno klasické pravé krídlo. "Okrem Tomáša Urbana tam bude hrať univerzál Marek Mikéci, ktorý v prípade potreby bude môcť zaskočiť aj na poste pravej spojky," vysvetlil kormidelník SR, ktorý si necháva pootvorene zadné dvierka: "Na začiatku ME dáme na súpisku 15 hráčov, jedno miesto si necháme voľné. Nezapíšeme naň tretieho brankára, ktorý však bude s nami v Belehrade."

Šestnástka nominovaných sa po návrate z Chorvátska a po dvojdňovom voľne zíde už v stredu večer 11. 1. v Bratislave, hoci pôvodne bol zraz plánovaný až na štvrtok 12. 1. Do sobotňajšieho odletu (14. 1.) do Belehradu absolvujú slovenskí hádzanári ešte päť tréningov. Na ME ich čaká úvodný duel základnej A-skupiny v nedeľu 15. 1. o 20.15 h proti Dánom, potom si v utorok 17. 1. zmerajú od 18.15 h sily s Poliakmi a vo štvrtok 19. 1. od 20.15 h nastúpia proti domácim Srbom.

Konečná nominácia hádzanárov Slovenska na X. ME 2012 v Srbsku (15. – 29. 1.):
brankári: Richard Štochl (Montpellier Agglomération HB/Fr.), Miloš Putera (TV 05/07 Hüttenberg/Nem.), Ladislav Kovačin (MŠK Považská Bystrica)
pivoti: Andrej Petro (DHC Rheinland Dormagen /Nem.), Michal Kopčo (Tatran Prešov), Peter Dudáš (HC SPORTA Hlohovec)
krídla: Martin Straňovský (Reale Ademar León/Šp.), Radoslav Antl (Tatran Prešov), Tomáš Urban (HC winLand Michalovce), Marek Mikéci (HC Štart Nové Zámky)
spojky: Daniel Valo (HSG Wetzlar/Nem.), Peter Kukučka (Kadetten Schaffhausen Handball/Švaj.), Ladislav Tarhai ml. (BSV Bern Muri/Švaj.), Oliver Rábek (HC Štart Nové Zámky), Patrik Hruščák (1. MHK Košice), Ľubomír Ďuriš (HC SPORTA Hlohovec)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok