Slovan už nebude v KHL, znie z Ruska

TASR
2.2.2015 15:28

Slovenský hokejový klub Slovan Bratislava sa podľa ruskej tlačovej agentúry TASS nepredstaví v budúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy. TASS sa v správe odvoláva na viaceré zdroje oboznámené so situáciou.

Slovan už nebude v KHL, znie z Ruska
SITA/Jozef Jakubčo

Budúcnosť bude istá v marci

"Slovan zostane v súťaži iba v prípade, že získa dostatok financií od regionálnych partnerov. To však nie je v silách slovenského klubu," povedal TASS zdroj blízky predstavenstvu KHL.

Správa ruskej tlačovej agentúry je v rozpore s vyhlásením, prezidenta Dmitrija Černyšenka, ktorý pred nedávnym Zápasom hviezd v Soči povedal, že vedenie KHL má záujem, aby v nej jediný slovenský účastník pôsobil aj v sezóne 2015/2016. "K dnešnému dňu sme nedostali žiadne signály o tom, že by mal Slovan skončiť. Jeho prítomnosť v súťaži uvítame aj naďalej a osobne by som chcel, aby tento tím v súťaži hral," uviedol vtedy Černyšenko rovnako pre agentúru TASS.

Prebiehajúca sezóna je pre Slovan v poradí treťou v KHL, "belasým" patrí aktuálne posledná 14. priečka v tabuľke Západnej konferencie. Manažment bratislavského klubu v súčasnosti sonduje aj iné alternatívy, rakúske médiá nedávno písali o možnosti vstupu klubu do nadnárodnej EBEL, v hre je aj štart v českej extralige či možnosť návratu do slovenskej extraligy. Podľa TASS by mala byť budúcnosť Slovana vyriešená do 15. marca.

So Záhrebom nepočítajú

Práve Černyšenko po nástupe do funkcie prezidenta oznámil, že KHL prichádza s novou politikou jej ďalšieho vývoja. V súťaži by mali pôsobiť len ruské tímy s bohatou históriou a tradičné hokejové bašty z Európy. Na základe tohto rozhodnutia vedenie súťaže dávnejšie oznámilo, že od budúceho ročníka nepočíta s Medveščakom Záhreb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok