Orbán hostil Merkelovú v čase zvýšeného napätia medzi krajinami

TASR TA3
2.2.2015 13:18

Piliermi Európy sú pluralizmus, mier a sloboda, tieto hodnoty sa odzrkadľujú aj v občianskych organizáciách a nezávislých médiách, vyhlásila dnes na pôde budapeštianskej Andrássyho univerzity nemecká kancelárka Angela Merkelová.

Orbán hostil Merkelovú v čase zvýšeného napätia medzi krajinami
SITA/AP

Podľa spravodajského servera Hir24.hu kancelárka, ktorá v závere svojej krátkej oficiálnej návštevy Budapešti prevzala čestný doktorát Segedínskej univerzity, v prejave zdôraznila, že uvedené hodnoty je potrebné teraz chrániť v prípade ukrajinského konfliktu a na základe nich musia európske krajiny spoločne vystúpiť proti segregácii menšín.

"Rusko ignoruje tieto princípy a pokúša sa presadiť právo silnejšieho ako silu práva," konštatovala Merkelová. K parížskym teroristickým útokom povedala, že "Európa sa nemôže skloniť pred satanskou logikou teroru".

Európa podľa jej slov musí splniť svoje sľuby týkajúce sa mieru, prosperity a slobody. "Namiesto rozkolu v spoločnosti je potrebné zomknutie - také politické zriadenie, v ktorom opozícia nie je nepriateľom, ale partnerom," zdôraznila nemecká kancelárka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok