Zvolenčania doma pokorili Skaličanov, víťazný gól Fekiača

TA3 TASR SITA
1.2.2015 22:09

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v nedeľňajšom domácom zápase 47. kola Tipsport extraligy nad hráčmi HK 36 Hant Skalica 4:2. Hostia dokázali dvakrát zmazať jednogólový náskok Zvolenčanov, na gól Škvaridla odpovedal Zukal, na presný zásah Slobodu zas Vaškovič. V tretej časti hry však domáci udreli opäť, v 54. min sa presadil Fekiač a o štyri minúty neskôr pridal gólovú poistku Ťavoda.

HKM Zvolen - HK 36 Hant Skalica 4:2 (1:0, 1:2, 2:0)

Góly: 5. Škvaridlo (Ťavoda), 25. Sloboda (Obdržálek, Jurík), 54. Fekiač (Jaroš), 58. Ťavoda (Podkonický, Škvaridlo) - 22. Zukal (Nechala, Brendl), 35. Vaškovič (Komínek). Rozhodovali: Kubuš - Stanzel, Výleta, vylúčení: 4:7, navyše: Gründling (Skalica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Vo Zvolene sa začalo pokojne a na prvú vážnejšiu šancu diváci čakali až do 6. minúty. Hneď prvú domáci pretavili na vedúci gól, keď Ťavoda výborne zabojoval na modrej čiare a z jeho prihrávky profitoval Škvaridlo - 1:0. Domáci, ktorí nastúpili pre rozsiahlu maródku len s troma útokmi, sa o dve minúty len prizerali ako Baroš zneškodnil šancu Školiaka. Ďalšiu domácu príležitosť mal Obdržálek, ale tentokrát bol na mieste Romančík. V 11. minúte si domáca obrana veľmi nerozumela a vyrovnať mohol sám medzi kruhmi stojaci Vaškovič. O minútu mal ešte lepšiu príležitosť pri dorážke Školiak, no puk smeroval tesne mimo. V 15. minúte hral Zvolen svoju prvú presilovku a Pokovič mohol zvýšiť, no z blízka prestrelil bránku. V 18. minúte bol Škvaridlo v samostatnom nájazde faulovaný, no nariadené trestné strieľanie nepremenil. Minútu pred koncom ešte pohrozil Skalický, ale skóre sa mohlo meniť v úplnom závere na opačnej strane, keď v presilovke domácich zaváhal Brabenec.

Druhá tretina začala lepšie pre hostí, keď využili hneď svoju prvú presilovku. Nechala vypálil od modrej a pred Barošom puk do siete usmernil Zukal – 1:1. V 25. minúte domáci opäť viedli, keď krásna prihrávka Obdržálka našla Slobodovu hokejku – 2:1. V 29. minúte mohli domáci svoje vedenie zvýšiť, ale Jarošovej strele chýbali azda len milimetre. Na opačnej strane kontrovali J. Jurík a Školiak, ale Baroš bol na mieste. V 35. minúte bolo už opäť vyrovnané, keď si domáca obrana nerozumela za vlastnou bránkou, k puku sa dostal Vaškovič, položil si Baroša a chladnokrvne vyrovnal – 2:2. O dve minúty mohli ísť Záhoráci dokonca do vedenia, ale Lantošovu príležitosť Baroš vyrazil. Takmer z protiútoku mali domáci prečíslenie dvoch na jedného, ale Škvaridlo puk napálil iba do Romančíkových betónov. Druhú tretinu uzavrela potýčka oboch kapitánov a tak hlavný rozhodca poslal oboch Juríkovcov na trestnú lavicu.

V tretej tretine mohli domáci hrať na začiatku štvorminútovú presilovku, ale hneď ako ju začali, tak Bortňák fauloval a sily na ľade sa vyrovnali. Následne však faulovali aj hostia a domáci hrali skoro dve minúty presilovku 5:3. Ani túto príležitosť však nedokázali využiť. V ďalšej domácej presilovke mal vedúci gól na hokejke Lukáš Jurík, ale strelu z prvej Romančík vyrazil. Tretia tretina veľmi hokejová nebola a mužstvá toho divákom veľa nepredviedli. V 54. minúte domácim predsa len vyšlo prečíslenie dvoch na jedného a Fekiač dorazil Romančíkom vyrazený puk do siete – 3:2. V 56. minúte hrala presilovku Skalica, no mohla paradoxne dvakrát inkasovať. Prvýkrát prečíslenie nevyšlo Obdržálkovi s L. Juríkom a v druhej šanci trafil Škvaridlo konštrukciu Romančíkovej bránky. Dve minúty pred koncom pridal štvrtý domáci gól Ťavoda a tým bolo stretnutie prakticky rozhodnuté. Skaličania 38 sekúnd pred koncom ešte odvolali brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Hlasy:

Josef Turek, tréner Zvolena: "Na pohľad to asi nebol veľmi pekný zápas, ale musím hráčov pochváliť, pretože veľa síl nás stal minulý zápas v Banskej Bystrici. Zostavu lepíme, ako len vieme. Veľmi dobre chytal Samuel Baroš. Skalica si dnes vytvorila dosť šancí a bola silná. My sme v závere mali viacej šťastia."

Roman Mega, tréner Skalice: "Vedeli sme, že domáci majú len tri 'päťky' a tak sme ich chceli s našimi štyrmi kompletnými päťkami trošku prinútiť do defenzívy, trošku ich tam ponaháňať v tretine. Po dvoch tretinách bol vyrovnaný výsledok, ale v tretej tretine bolo veľa vylúčených z našej strany. Ubránili sme dvojminútové oslabenie 5:3, potom 5:4, žiaľ hneď na to sme v závere dostali gól. Potom sme sa vrhli trošku viac do útočenia, čo domáci opäť využili ďalším gólom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok