Nitra zaváhala v Piešťanoch, hrdinom domácich Kutálek

TA3 TASR SITA
1.2.2015 21:58

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany zvíťazili v nedeľňajšom domácom zápase 47. kola Tipsport extraligy nad hráčmi HK Nitra tesne 3:2. Nitrania dvakrát v priebehu stretnutia dokázali vyrovnať a zmazať tesný náskok domáceho mužstva, na presný zásah Kutáleka zo 48. min však už nenašli odpoveď. Nitra klesla v tabuľkovom poradí extraligy na piate miesto, Piešťany sú ôsme.

ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly: 6. Brňák (Mišura, Petráš), 32. Rapáč (Jaborník, Kutálek), 48. Kutálek (Pašek) – 29. Stümpel (H. Ručkay), 38. Tománek (Stümpel, H. Ručkay). Rozhodovali: Lauff – Korba, Bogdaň, vylúčení: 6:4, navyše: L. Novák (Nitra) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 2:0, 1613 divákov

Diváci videli v Piešťanoch od začiatku rýchly hokej plný nasadenia. Už v druhej minúte sa po Tománkovej prihrávke ocitol sám pred bránkou L. Novák, položil si aj Šúreka ale nemieril presne. Hosťom sa nevydaril ani teč Lelkeša a hoci sa ubránili domácej presilovke, v tej svojej inkasovali. Puk vyviezol Mišura prihral do jazdy Brňákovi a ten otvoril skóre – 0:1.

Nitrania sa v druhej časti snažili vyrovnať. Najskôr neuspel sklepnutím H. Ručkay, vystihnutú prihrávku od Kutálka nepremenil v nájazde Novotný, vybehnutie brankára Šureka nepotrestal Tománek, ale následne nahodil puk pred bránu H. Ručkay a Stümpel tečom vyrovnal. Piešťany išli opäť do vedenia v 32. minúte počas presilovky, keď sa Jaborníkova stečovaná strela obtrela o korčuľu Rapáča a dokotúľala sa za Lakosila – 2:1. Aj na tento gól Nitrania odpovedali, keď po buly zabudli za sebou obrancovia Tománka, ktorý sa pred Šúrekom nemýlil.

V 45. minúte putoval na trestnú lavicu Jaborník a o minútu neskôr aj Klempa. Nitrania mali možnosť viac ako minútovej presilovej hry o dvoch hráčov. Tú však nevyužili, práve naopak. Na začiatku 48. minúty, keď už Piešťany hrali v štyroch, neudržal Pašekovu strelu priamo z buly Lakosil, puk mu pomedzi betóny prešiel a zastavila sa na čiare, odkiaľ ho dotlačil do siete Kutálek – 3:2. Neskôr nevyužil nariadené trestné strieľanie Stupka a ani Nitrania v záverečnom tlaku v presilovke 6 na 4 vyrovnávajúci gól nedosiahli.

Hlasy:

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Som rád, že sa nám podarilo zopakovať výkon z predošlých zápasov. Chalani si pomáhali, brankár nás podržal a mali sme aj viac šťastia. Ubránili sme oslabenie o dvoch hráčov a myslím si, že to bol aj atraktívny zápas pre divákov."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Videli sme vyrovnané stretnutie, ktoré rozhodol jeden gól. Domáci mali výborný pohyb a ten nám robil v prvej tretine problém. Postupne sme sa prispôsobili. Škoda, že sme nevyužili presilovú hru o dvoch hráčov, naopak, dva góly sme v presilovke dostali. V závere sme sa snažili vyrovnať, čo sa nám nepodarilo."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok