Útok v šíitskej mešite na juhu Pakistanu si vyžiadal desiatky obetí

SITA
30.1.2015 15:31

Počet obetí výbuchu v preplnenej šiitskej mešite v pakistanskom meste Šikarpúr stúpol v piatok na skoro 60. Medzi mŕtvymi sú aj deti. Zranenia utrpelo viac než 50 ľudí, niektorí vážne, takže počet obetí nemusí byť konečný.

Útok v šíitskej mešite na juhu Pakistanu si vyžiadal desiatky obetí
ČTK

K útoku sa prihlásila skupina Džundulláh

K zodpovednosti za útok sa prihlásila skupina Džundulláh (Alahovi vojaci), ktorá je odnožou Talibanu a minulý rok deklarovala vernosť Islamskému štátu. "Naším terčom bola šiitská komunita. Sú to naši nepriatelia," uviedol ich hovorca Fahad Marvát v stanovisku. Premiér Naváz Šaríf útok odsúdil a nariadil okamžité vyšetrovanie.

Zatiaľ nevedia čo spôsobilo výbuch

Zatiaľ stále nie je jasné, čo výbuch počas piatkových modlitieb spôsobilo. Predpokladá sa, že to bola odpálená nálož, hoci niektorí svedkovia hovoria, že videli muža opásaného výbušninami. Miesto momentálne skúmajú experti na zneškodňovanie bômb. Časť mešity v rušnom centre mesta sa po výbuchu zrútila a pochovala niektorých zranených. Svedkovia nešťastia ich spod trosiek povyťahovali. Šikarpúr sa nachádza v južnej provincii Sindh.

Časť mešity v rušnom centre mesta sa po výbuchu zrútila a pochovala niektorých zranených. Svedkovia nešťastia ich spod trosiek povyťahovali. Šikarpúr sa nachádza v južnej provincii Sindh.

 

 

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok