Najlepším zamestnávateľom v roku 2014 bol Google

TASR
30.1.2015 13:30

V prieskume Najatraktívnejší zamestnávateľ roka 2014, ktorý organizovala Profesia.sk v spolupráci s mesačníkom Forbes, už po tretíkrát v celkovom rebríčku zvíťazila spoločnosť Google. Ľuďom sa na tejto spoločnosti najviac páči, že ide o silnú, známu značku, ktorá ponúka možnosť sebarealizácie a tvorivosti.

Najlepším zamestnávateľom v roku 2014 bol Google
SITA

Google je jednotkou pre obe pohlavia

Oceňujú tiež zaujímavú pracovnú náplň a charakter práce. Číslom jeden je Google nielen pre mužov, ale aj pre ženy. Vysoké skóre mal Google tiež medzi absolventmi a študentmi vysokých škôl.

Na druhom mieste skončil Volkswagen Slovakia, u ktorého respondenti oceňovali najmä dobré platové ohodnotenie a benefity, pracovnú istotu a dlhodobú tradíciu firmy, ako aj to, že ide o silnú, známu značku.

Treťou najatraktívnejšou firmou je Eset. Rezonuje ako firma s dobrým menom, kvalitnými službami a ide o silnú, známu značku. Vysoko oceňovaná je najmä medzi ľuďmi vo veku od 25 do 34 rokov s vysokoškolským vzdelaním.

V 3. ročníku prieskumu Najatraktívnejší zamestnávateľ hlasovalo 6430 respondentov, ktorí si vyberali najlepšieho zamestnávateľa spomedzi 158 firiem z ôsmich kategórií. Respondenti si najprv zvolili oblasť, v akej by chceli pracovať, a následne z firiem v danej oblasti zvolili pre seba najatraktívnejšieho zamestnávateľa.

Najviac ľudí by chcelo pracovať v priemysle

Najviac ľudí v prieskume uviedlo, že by chcelo pracovať v priemysle. Druhou najčastejšie uvádzanou oblasťou boli informačné technológie alebo telekomunikácie, nasledované obchodom. Pre ľudí, ktorí chcú pracovať v cestovnom ruchu, je najlákavejším zamestnávateľom Kempinski Hotels, pre ľudí so záujmom o dopravu či špedíciu víťazí DHL Express. Ak sa ľudia zaujímajú o financie a bankovníctvo, najlákavejšie pre nich pôsobí J&T. Pre informatikov je jednoznačným víťazom Google.

Pre ľudí, ktorí chcú pracovať v obchode, je najlepším zamestnávateľom Martinus.sk. Ak by chceli pracovať v priemysle, najatraktívnejším zamestnávateľom je pre nich Volkswagen Slovakia. V stavebníctve ako najatraktívnejší zamestnávateľ rezonuje spoločnosť Strabag, v oblasti štátnej správy je to Policajný zbor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok