Obhajca Ogier na úvod s víťazstvom na Rely Monte Carla

TA3 SITA
25.1.2015 13:59

Francúz Sébastien Ogier sa stal víťazom Rely Monte Carla, úvodného podujatia tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta WRC. Tridsaťjedenročný úradujúci a dvojnásobný svetový šampión zvládol štvordňový program za 3:36:40,2 h. Pre jazdca na volkswagene je to 25. víťazstvo v pretekoch MS rely.

Na druhom mieste skončil s odstupom 58 sekúnd Fín Jari-Matti Latvala, tretieho klasifikovali s mankom vyše dvoch minút na Ogiera nórskeho reprezentanta Andreasa Mikkelsena. Deväťnásobný majster sveta a držiteľ viacerých rekordov v rely Sébastien Loeb obsadil "až" ôsmu pozíciu, v piatkovej záverečnej rýchlostnej skúške trafil kameň a jeho Citroën utrpel vážne poškodenie ľavého zadného kolesa.

Slovenský pilot Martin Koči na automobile Ford Fiesta R5 napokon nedokončil Rely Monte Carla. Dvadsaťjedenročný Košičan v predposlednej RS vyletel z trate a odlomil koleso, dovtedy figuroval na piatej priečke v kategórii WRC-2 a celkovo bol šestnásty. Koči v piatok vyhral dve rýchlostné skúšky (RS3 a RS8). Najbližšie by sa mal predstaviť na májovej Rely Portugalska. 

Rely Monte Carla - konečné výsledky:

1. Sébastien Ogier (Fr.) Volkswagen Polo R 3:36:40,2 h, 2. Jari-Matti Latvala (Fín.) Volkswagen Polo R +58 s, 3. Andreas Mikkelsen (Nór.) Volkswagen Polo R +2:12,3 min, 4. Mads Östberg (Nór.) Citroën DS3 +2:43,6, 5. Thierry Neuville (Belg.) Hyundai i20 +3:12,1, 6. Dani Sordo (Šp.) Hyundai i20 +3:12,9

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok