Východoslovenská distribučná chce v tomto roku investovať 44 mil. eur

SITA
25.1.2015 11:12

Spoločnosť Východoslovenská distribučná (VSD) plánuje v tomto roku preinvestovať zhruba 44 miliónov eur. Investície pôjdu na modernizáciu a obnovu distribučnej sústavy.

Východoslovenská distribučná chce v tomto roku investovať 44 mil. eur
SITA/AP

"Konkrétne ide o výstavbu 110 kilovoltovej rozvodne v Elektrickej stanici Sobrance, prepojovacieho vedenia medzi Michalovcami a Sobrancami a rozšírenie rozvodne v Michalovciach. Do konca roka bude ukončená aj komplexná rekonštrukcia Elektrickej stanice Prešov 1,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa VSD Andrea Danihelová.

Podnik bude v tomto roku pokračovať v nasadzovaní inteligentných elektromerov na odberných miestach so spotrebou väčšou ako 15 megawatthodín za rok. "Tento rok bude významným aj z pohľadu elektronizácie služieb VSD ako regionálneho prevádzkovateľa distribučnej sústavy. Už v prvej polovici roka budú v ponuke pre našich zákazníkov prvé balíky služieb na báze eDSO,“ dodala Danihelová.

Východoslovenská distribučná investovala v minulom roku do obnovy, modernizácie a rozšírenia distribučnej sústavy na svojom vymedzenom území viac ako 50 miliónov eur. V porovnaní s ostatnými rokmi ide takmer o pätinové zvýšenie alokovaných investičných prostriedkov, a to na všetkých napäťových úrovniach, vrátane investícií do automatizácie riadenia distribučnej sústavy a inteligentných meracích systémov. Medzi najväčšie investičné projekty radí firma rekonštrukciu spojenú s komplexnou obnovou a rozšírením 110-kilovoltovej rozvodne na Elektrickej stanici vo Voli v okrese Michalovce.

Východoslovenská distribučná je energetická spoločnosť, ktorej hlavnou činnosťou je distribúcia elektriny vlastnou distribučnou sústavou až ku konečnému spotrebiteľovi. Východoslovenská distribučná začala svoju činnosť 1. júla 2007, keď sa odčlenila od svojej matky Východoslovenskej energetiky (VSE). Na území východného Slovenska vlastní distribučné siete s dĺžkou viac ako 21 tisíc kilometrov. Elektrinu distribuuje približne do 600 tisíc odberných miest. Vlastníkom akcií VSE je Ministerstvo hospodárstva SR (51 %) a nemecký koncern RWE (49 %).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok