Rely Monte Carlo vedie už Ogier, Koči stráca na Loeba 100 sekúnd

TASR TA3
23.1.2015 17:36

Francúzsky jazdec Sebastien Ogier sa dostal na čelo priebežnej klasifikácie Rely Monte Carlo. Obhajca titulu majstra sveta v piatok počas druhej etapy 83. ročníka prestížneho podujatia, ktoré otvorilo novú sezónu seriálu MS, predbehol svojho najväčšieho súpera, krajana Sebastiena Loeba.

Rely Monte Carlo vedie už Ogier, Koči stráca na Loeba 100 sekúnd
SITA/AP

V nižšej kategórii WRC2 sú Slovák Martin Koči s českým spolujazdcom Lukášom Kostkom priebežne druhí, celkovo im patrí 14. miesto.

Loeb sa do seriálu MS, ktorý počas kariéry vyhral deväťkrát, vrátil po 15-mesačnej pauze. Odjazdí však len niekoľko pretekov, nie celú sezónu. Na čele priebežnej klasifikácie sa držal do šiestnej rýchlostnej skúšky, po konci tej siedmej už strácal na vedúceho Ogiera 8 sekúnd. Veľkú stratu nabral Loeb v ôsmej rýchlostnej skúške, kde pre technické problémy stroja stratil až šesť minút.

Za Ogierom jazdiacom na VW Polo R-WRC je priebežne druhý vicemajster sveta Fín Jari-Matti Latvala na stroji rovnakej značky. Tretia priečka zatiaľ patrí Nórovi Andreasovi Mikkelsenovi rovnako na Volkswagene. Loeb klesol na 10. miesto.


Úspešne vstúpil do Rely Monte Carlo slovenský reprezentant Martin Koči z košického tímu Styllex motorsport. Bronzový juniorský majster sveta absolvuje premiéru s pohonom všetkých štyroch kolies na tratiach svetového šampionátu s automobilom Ford Fiesta z dielne českého tímu H-racing. Po ôsmich rýchlostných skúškach sú Koči s Kostkom vo svojej kategórii WRC2 druhí, na vedúcu francúzsko-belgickú posádku Stephane Lefebvre, Stephane Prevot strácajú iba 6,5 sekundy.  V absolútnej klasifikácii im patrí solídne 14. miesto. Rozdiel medzi Kočim a Loebom je iba niečo viac ako 100 sekúnd.


Rely Monte Carlo - poradie po 2. etape:
WRC: 1. Sebastien Ogier (Fr./Volkswagen) 1:52:07,4 h, 2. Jari-Matti Latvala(Fín./Volkswagen) +1:45,4, 3. Andreas Mikkelsen (Nór./Volkswagen) +2:34,8,... 10. Sebastien Loeb (Fr./Citroën) +6:08,7,... 14. Martin Koči (SR/Ford) +7:49,2
WRC2: 1. Stephane Lefebvre (Fr./Citroën) 1:59:50,1 h, 2. Martin Koči (SR/Ford) +6,5 s

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok