Meteorológovia varujú pred poľadovicou aj snehovými závejmi

TASR
23.1.2015 13:10

Vodiči by mali byť cez víkend na cestách zvlášť opatrní. Takmer na celom Slovensku sa totiž môže tvoriť poľadovica. V Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji by malo tiež snežiť, hrozia snehové jazyky a záveje.

Meteorológovia varujú pred poľadovicou aj snehovými závejmi
SITA/AP

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal v tejto súvislosti výstrahy prvého stupňa. V sobotu 24. januára môže poľadovica potrápiť väčšinu územia Slovenska. Tvoriť sa má vo všetkých krajoch. V nedeľu 25. januára by to malo byť o čosi lepšie. Poľadovica by sa mala tvoriť len v Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom kraji. Snehové jazyky a záveje zrejme potrápia Prešovský, Žilinský a Banskobystrický kraj.

SHMÚ na svojej webstránke uvádza, že tvorba poľadovice môže byť pre ľudské aktivity nebezpečná, v danom ročnom období je však bežná. Upozorňujú zároveň, že môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. Nebezpečné môžu byť podľa SHMÚ aj snehové jazyky a záveje, na cestách si preto treba dávať pozor. Aj snehové jazyky a záveje však sú v tomto období bežné a môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok