Organizátor protestov proti Gorile zakladá novú stranu

TASR
22.1.2015 12:45

Na Slovensku by mala čoskoro vzniknúť ďalšia strana. Zakladajú ju administrátori slovenských facebookových komunít. V strane by sa mohli zísť viaceré známe tváre z politiky alebo zo spoločenského života.

Organizátor protestov proti Gorile zakladá novú stranu
SITA

O vznikajúcej strane informoval portál Aktuálne.sk, ktorému to potvrdil jeden zo zakladateľov nového subjektu Peter Pčolinský.

Pčolinský sa podieľal na organizovaní občianskych protestov, do ktorých sa pred voľbami v roku 2012 po zverejnení údajného tajného spisu Gorila zapojili tisícky ľudí po celom Slovensku. Pčolinský avizoval, že jeho strana sa bude zásadne odlišovať od ostatných. "Bude sa odlišovať už tým, že ho zakladajú administrátori facebookových komunít na Slovensku," informoval Pčolinský.

Okrem neho sa v súvislosti s novou stranou spomína aj Milan Krajniak, ktorý bol donedávna členom hnutia NOVA Daniela Lipšica. S Lipšicom úzko spolupracoval, hnutie NOVA mal aj finančne podporovať. Krajniak nevylúčil, že sa onedlho objaví v novej politickej strane. Momentálne svoje názory prezentuje na internete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok