Novými trénermi HC Košice sa stali Oremus a Šimíček

TASR TA3
22.1.2015 10:45

Novými trénermi slovenského hokejového šampióna HC Košice sa stali Peter Oremus a Roman Šimíček, ktorí naposledy pôsobili v najvyššej českej súťaži v HC Vítkovice Steel. Na košickej striedačke vystriedali dvojicu Anton Tomko, Pavol Zůbek, ktorých vedenie klubu odvolalo po sérii nepresvedčivých výsledkov.

Novými trénermi HC Košice sa stali Oremus a Šimíček
TASR/František Iván

Štyridsaťštyriročný Oremus prišiel do Vítkovíc v novembri 2012 zo Skalice, ktorú okrem sezóny 2009/2010 (tréner HK Nitra) viedol od roku 2007. V súčasnosti je i asistentom reprezentačného trénera SR Vladimíra Vůjteka. V minulosti pôsobil v rovnakej pozícii aj pod vedením Júliusa Šuplera. Ako hráč pôsobil v Nitre, Topoľčanoch, Martine, kariéru ukončil v Skalici v roku 2004.

Šimíček sa stal asistentom slovenského lodivoda v sezóne 2013/2014 po návrate z poľského klubu GKS Tychy. V bohatej hráčskej kariére pôsobil okrem HC Vítkovice aj v HC Sparta Praha, na Slovensku obliekal dres Dukly Trenčín, v zámorí Pittsburghu Penguins a Minnesoty Wild. V Európe si zahral i v najvyššej fínskej (Hämeenlinna, IFK Helsinki) a poľskej súťaži (GKS Tychy).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok