Slovenskí biskupi sa stretnú s pápežom, budú hovoriť aj o Bezákovi

TASR
22.1.2015 10:48

Slovenských biskupov čaká v novembri tohto roku pravidelné stretnutie s pápežom vo Vatikáne, tzv. Ad limina apostolorum. Biskupi by mali s pápežom Františkom diskutovať aj o prípade odvolaného arcibiskupa Róberta Bezáka.

Slovenskí biskupi sa stretnú s pápežom, budú hovoriť aj o Bezákovi
SITA/AP

Zvolenský: Téma Bezák sa všetkých bolestne dotkla

Po stredajšom rokovaní v kňazskom seminári v Badíne pri Banskej Bystrici to pripustil predseda Konferencie biskupov Slovenska a bratislavský arcibiskup Stanislav Zvolenský.

"Predpokladám, že je to jedna z legitímnych tém stretnutia aj so Svätým Otcom," povedal Zvolenský. Ako dodal, prípad Bezáka patrí k životu slovenskej cirkvi. "Je to téma, ktorá sa nás všetkých bolestne dotkla, takže myslím, že jednoducho k pravdivému obrazu o živote cirkvi na Slovensku patrí aj táto téma," dodal Zvolenský.

V týchto dňoch podľa jeho slov prebieha v diecézach príprava na stretnutie so Svätým Otcom. "Pripravujeme odpovede na pomerne obsiahly dotazník. Spoznávame hlbšie situáciu v našich diecézach," vysvetlil predseda

Čakajú na pápežov pohľad na slovenskú cirkev

KBS s tým, že dokumenty musia do Vatikánu poslať v priebehu marca. Slovenskí biskupi zároveň očakávajú aj pohľad, ktorý im na slovenskú cirkev predstaví pápež František. "My potom budeme z jeho stanoviska na stretnutí s ním počuť, ktoré priority aj on nám odporučí, aby sme sa im venovali," doplnil Zvolenský.

Ad limina apostolorum má veľmi dávnu tradíciu. Diecézny biskup je viazaný povinnosťou vykonať takúto návštevu každých päť rokov. Slovenskí biskupi sa naposledy takejto návštevy zúčastnili v roku 2007 za pápeža Benedikta XVI.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok