Začal sa megaproces s veľkým šéfom sýkorovcov, vinia ho zo šiestich vrážd

TA3, SITA
20.1.2015 11:44

Na špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici sa začal megaproces s medzinárodne hľadaným Róbertom Lališom, prezývaným Kýbel. Ten je označovaný za šéfa gangu sýkorovcov.

Proces s Kýblom, Potkanom aj Čističom

Na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici sa krátko po deviatej hodine začalo hlavné pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov pod vedením Róberta Lališa, zvaného Kýbel.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry im kladie za vinu založenie, zosnovanie a podporovanie zločineckej skupiny, vraždy a iné trestné činy. Obžalovaní majú podiel na zavraždení bratov Diničovcov, Romana Deáka, Miloša Piliara, Alojza Házyho a Dalera Hlavačku.

Roháč požiadal o konanie v neprítomnosti

Medzi obžalovanými je aj Alojz Kromka, zvaný Čistič. Obžalovaný Jozef "Potkan" Roháč, ktorého previezli do Banskej Bystrice z väzby v Maďarsku, požiadal o konanie v jeho neprítomnosti.

Proti Róbertovi Lališovi a jeho kamarátovi Martinovi Biharimu, zvanému Rus, sa koná ako proti ujdeným. Vo väzbe je Martin Kováč, ktorého volajú Rybička, Ivan Cupper prezývaný Vincko a Jurij Fejer alias Malý Rus.

Vo väzbe je i podnikateľ Marek Trajter, stíhaný ako objednávateľ vraždy Romana Deáka. Jozefa Roháča doviezli z Maďarska, kde je vo väzbe za iné vraždy.

Na Slovensku Roháč čelí obvineniu zo štyroch vrážd. Ide o popravy Romana Deáka, Róberta Diniča, Eduarda Diniča a Dalera Hlavačku. Počas vytýčených termínov v januári senát vypočuje obžalovaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok