Slovan nestačil na moskovské Dinamo

SITA
17.1.2015 20:33

Hráči Slovana Bratislava neuspeli v sobotňajšom domácom zápase v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL), keď tímu Dinamo Moskva podľahli 0:2.

"Belasí" v prvej polovici stretnutia držali krok s favoritom, no v 29. min otvoril skóre hosťujúci Kokarev a o sedem minút neskôr pridal v presilovke druhý gól Robinson. Zverencom trénera Petriho Matikainena sa síce v zostávajúcom priebehu snažili aspoň o čestný gól, ale gólmana Lazušina neprekonali. Debut v bránke Slovana v sobotu absolvoval Denis Godla. Tretíkrát v sezóne 2014/2015 bratislavský tím nestrelil pred vlastnými fanúšikmi ani gól.

V tejto sezóne má Slovan na svojom konte z 48 duelov dovedna 57 bodov so skóre 110:134, Dinamo Moskva nazbieralo o 37 bodov viac. Po sobote strácajú Bratislavčania na 8. priečku znamenajúcu prienik do play-off o šesť bodov.

V sobotu odohral Slovan druhý domáci duel za sebou, v nasledujúcich dňoch ho čakajú ďalšie dva - najbližšie v utorok 20. januára o 19.30 h proti Dinamu Minsk.

Kontinentálna hokejová liga - sobota:

Slovan Bratislava - Dinamo Moskva 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Góly: 29. Kokarev (K. Volkov), 36. Robinson (Pestuško, K. Volkov)
Vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Naumov, Olenin - Majtak, Pronskich (všetci Rus.), 10 055 divákov

Zostavy:
Slovan: Godla - Luža, Sersen, Štajnoch, Barker, J. Brejčák, L. Kozák - Bartovič, Surový, L. Nagy - L. Hudáček, Murley, Vondrka - Jeglič, Tičar, Ölvecký - Kudrna, A. Šťastný, Lunter

Dinamo Moskva: Lazušin - Jalasvaara, Soloviov, Robinson, D. Višnevskij, A. Mironov, Koriagin, Osipov - M. Karpov, Cvetkov, Karsums - Pestuško, K. Volkov, Daugaviňš - Babenko, Soin, Kokarev - Žerdev, Tereščenko, Dugin

Slovan premiérovo v bránke s Denisom Godlom odohral s favoritom vyrovnanú I. tretinu s množstvom šancí. V 4. min však Vondrka neusmernil puk za Lazušina a vzápätí nepochodil ani Tičar. Na opačnej strane Godlu zachránila žŕdka po strele Mironova. Ani jeden zo súperov potom nevyužil presilovku.

Aj v úvode druhej časti mal Slovan miernu prevahu, ale Tičar abu J. Brejčák nenašli recept na Lazušina. V 29. min prenikol po ľavej strane do útočného pásma Volkov, pred bránkou našiel voľného Kokareva a ten poľahky otvoril skóre duelu - 0:1. Druhý gól hostí pridal v 35. min v presilovke obranca Robinson, na jeho delovku spomedzi kruhov nemal Godla nárok.

V tretej tretine sa skóre nemenilo počas dvojminútovej hry štyroch proti štyrom, pri dvojnásobnej 120-sekundovej presilovke hostí brankár Godla výborne zakročil pri šanciach Karsumsa či Jalasvaaru. Na opačnej strane neuspel v úniku Hudáček a Slovan nevyužil ani početnú výhodu štyroch proti trom. Domáci kouč v závere zvolil hru bez brankára, no skóre sa už nezmenilo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok