Stiverne a Wilder si to rozdajú o bývalý opasok Vitalija Klička

TA3 SITA youtube boxrec
16.1.2015 18:37

Bermane Stiverne a Deontay Wilder sa v sobotu 17. januára v komplexe MGM Grand v Las Vegas stretnú v profesionálnom boxerskom súboji o titul organizácie WBC v superťažkej hmotnostnej kategórii. Držiteľom tohto opasku bol až do ukončenia aktívnej kariéry Ukrajinec Vitalij Kličko.

Stiverne a Wilder si to rozdajú o bývalý opasok Vitalija Klička
SITA/AP

Brutálna sila vs. nový "Ali"?

Už tento víkend budeme moct byť svedkami veľkého a veľmi očakávaného súboja medzi šampiónom WBC ťažkej váhy Bermanom Stivernom (24-1-1) a vyzývaťeľom Deontayom Wilderom (32-0).

Zabudnite na Kličkov a akýkoľvek ich zápas z posledných rokov. Toto je udalosť, na ktorú všetci čakajú a to nielen v zámorí, ale podľa častých ohlasov aj v Európe.

Stiverne prehral len raz

Obhajcom bude 36-ročný rodák z Haiti reprezentujúci Kanadu Stiverne, ktorý zaujal miesto na uvoľnenom piedestáli verzie WBC 10. mája 2014, keď technickým knokautom v šiestom kole vyradil Chrisa Arreolu.

"Som majster sveta v superťažkej váhe a nikto ma neprekoná. Predzápasové vyhlásenia sú o ničom, rozprávať budú moje päste v ringu," uviedol podľa špecializovaného portálu Bad Left Hook Bermane Stiverne, ktorý v elitnej kariére 24-krát zvíťazil (21 k.o.), raz remizoval a raz odišiel zdolaný.

Stiverne v poslednom zápase knokautoval Chrisa Arreolu

Wilder ešte neprehral, všetkých súperov knokautoval

Proti nemu sa postaví o sedem rokov mladší Američan Wilder. Bronzový medailista z Pekingu 2008 má v profiringu úctyhodnú bilanciu: ani raz neprehral a všetkých 32 duelov rozhodol spôsobom k.o.

"Očakávam krátky súboj, je medzi nami veľa zlej krvi. Skutočne ho chcem zraniť, už dlho som nemal takýto pocit. Ukážem mu, že toto nie je žart, toto je skutočnosť," nebojácne vyhlásil Deontay Wilder.


Wilderovi radil aj bývalý šampión Lennox Lewis



Predzápasová tlačovka a váženie

Ranking: Boxrec.com

tabulka.jpg
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok