V súvislosti s útokmi v Paríži zatkli 12 ľudí

TA3 SITA
16.1.2015 10:34

Francúzski vyšetrovatelia zatkli v noci nadnes už 12 ľudí, ktorí mohli byť napojení na parížskych útočníkov. Zadržaní sú podozriví z logistickej pomoci, napríklad z dodávky zbraní a poskytnutia áut teroristom.

V súvislosti s útokmi v Paríži zatkli 12 ľudí
SITA/AP

Francúzska polícia zatkla v noci na piatok dvanásť ľudí podozrivých z toho, že pomáhali islamistickým militantom pri minulotýždňových útokoch v Paríži a okolí. V piatok o tom informovala miestna prokuratúra. K zatknutiam došlo v regióne južne od Paríža vrátane Montrouge, kde jeden z útočníkov zabil mladú policajtku.

Zadržaní sú podozriví z poskytovania logistickej podpory útočníkom, napríklad dodania zbraní. Celkovo sa razie odohrali v piatich mestách. Okrem Montrouge to boli ešte Grigny, Châtenay-Malabry, Épinay-sur-Seine a Fleury-Mérogis.

Útoky na satirický magazín Charlie Hebdo si vyžiadali 12 obetí, v židovskom supermarkete zomreli ďalší štyria a vyčíňanie islamistov neprežila aj jedna policajtka. Všetkých troch útočníkov polícia zastrelila. Charlie Hebdo vyšiel v stredu po prvýkrát od nedeľňajšieho útoku a jeho trojmiliónový náklad sa okamžite vypredal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok