V Gjumri demonštrovalo 1000 ľudí v súvislosti so šesťnásobnou vraždou

TASR TA3
15.1.2015 23:02

Za odovzdanie ruského vojaka, ktorý je podozrivý z vraždy šesťčlennej arménskej rodiny, tamojším úradom demonštrovalo dnes pred ruským konzulátom v druhom najväčšom arménskom meste Gjumri okolo 1000 ľudí, informovala tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

V Gjumri demonštrovalo 1000 ľudí v súvislosti so šesťnásobnou vraždou
SITA/AP

Pri zrážkach medzi demonštrantami a príslušníkmi polície došlo k zraneniu viac ako desiatich osôb. Mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Ruskej federácie v Arménsku Ivan Volynkin ubezpečil o objektívnom a komplexnom vyšetrení zločinu.

Valerij Permiak je podozrivý z toho, že zastrelil a ubodal bajonetom šiestich členov rodiny po tom, čo v pondelok dezertoval zo svojej vojenskej jednotky dislokovanej v Gjumri.

Medzi obeťami streľby je aj dvojročné dievčatko. Šesťmesačný chlapec bol v nemocnici ošetrený pre viaceré strelné zranenia, informovala už skôr polícia v hlavnom meste Jerevan.


Radového vojaka zadržali ruskí pohraničníci pri
arménsko-tureckej hranici a previezli ho po výsluchu na ruskú vojenskú základňu. Vojak, ktorý vyšetrovateľom povedal, že do rodinného domu šiel požiadať o trochu vody a začal strieľať, keď nikto neotváral, trpí v 18 rokoch podľa mediálnych informácií psychickými problémami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok