Halák sa premiérovo predstaví v Zápase hviezd NHL

TASR TA3
15.1.2015 20:08

Slovenský brankár Jaroslav Halák sa premiérovo v kariére predstaví v Zápase hviezd NHL. Opora NY Islanders sa v prestížnom stretnutí 25. januára v Columbuse objaví po zraneniach pôvodne nominovaných Pekku Rinneho z Nashvillu a Jimmyho Howarda z Detroitu.

Halák sa premiérovo predstaví v Zápase hviezd NHL
SITA/AP

Okrem Haláka dodatočne povolali aj gólmana Marca-Andre Fleuryho z Pittsburghu, informoval oficiálny portál profiligy.
Halák sa s 23 víťazstvami drží v aktuálnej sezóne medzi trojicou najlepších brankárov NHL, štyrikrát si udržal čisté konto. Má priemer 2,22 inkasovaného gólu na zápas s percentuálnou úspešnosťou zákrokov 91,7. Aj vďaka jeho výkonom sú Islanders aktuálne na čele Východnej konferencie. Okrem neho bude v akcii počas All Star víkendu z tímu "ostrovanov" aj útočník John Tavares.

Rinne z Nashvillu má zranené koleno a vynechá minimálne tri zápasy svojho klubu v profilige. Zranil sa v utorňajšom dueli vo Vancouveri, keď doplatil na súboj útočníka Chrisa Higginsa s obrancom "predátorov" Antonom Volčenkovom a predčasne musel opustiť ľadovú plochu. Rinne je v tejto sezóne s 29 víťazstvami lídrom štatistík brankárov v celej NHL, s priemerom 1,96 gólu na zápas a percentuálnou úspešnosťou 93,1 figuruje na druhom mieste v súťaži. Mal to byť jeho prvý All Star zápas v kariére. Brankárska opora Detroitu Howard bude po zranení na ľade Washingtonu nútene pauzovať možno až štyri týždne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok