KĽDR navrhla Spojeným štátom priame rokovania o Kórejskom polostrove

TA3
14.1.2015 07:00

Severná Kórea ponúkla Spojeným štátom možnosť priameho rokovania o mieri. Je pritom ochotná pozastaviť svoj jadrový program. Výzvu odovzdal Američanom severokórejský veľvyslanec v OSN An Mjong-hun. USA považujú ponuku za skrytú hrozbu a úskočný manéver.

KĽDR vyzýva USA na spoločné vyšetrenie hackerského útoku na Sony Pictures

Predstavitelia Severnej Kórey naďalej trvajú na tom, že nemajú nič spoločné s decembrovým kybernetickým útokom na filmové štúdiá Sony Pictures, v ktorých vznikla komédia Šialené interview o fiktívnom atentáte na severokórejského vodcu Kim Čong-una. Informovala o tom v noci nadnes agentúra AP.

Pchjongjang zároveň požiadal Spojené štáty, aby predložili dôkazy o tom, že za útokom na Sony Pictures skutočne stojí Severná Kórea. Námestník severokórejského veľvyslanca pri OSN An Mjong-hun okrem toho na utorňajšej tlačovej konferencii vyzval amerických predstaviteľov na spoločné vyšetrenie prípadu.

"Moja vlasť nemá nič spoločné s hackerským útokom na Sony. Je to úplne nepodložené a v súlade s obvyklou nepriateľskou politikou proti mojej vlasti, aby bol na ňu za každých okolností vyvíjaný nátlaku, čo pokladáme za absolútne neprijateľné," povedal zástupca Severnej Kórey pri OSN.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok