Velez-Zuzulová po rýchlom druhom kole piata

SITA
13.1.2015 19:15

Slovenská zjazdárka Veronika Velez-Zuzulová predviedla najrýchlejšie druhé kolo a napokon obsadila 5. miesto v utorkovom nočnom slalome Svetového pohára v rakúskom Flachau.

Velez-Zuzulová po rýchlom druhom kole piata
SITA/AP

Rodená Bratislavčanka dosiahla v poslednom slalome SP pred februárovými majstrovstvami sveta v Beaver Creeku najlepší výsledok tejto sezóny. Za víťaznou Švédkou Fridou Hansdotterovou zaostala o 71 stotín sekundy. Druhá Slovenka Petra Vlhová obsadila s odstupom 2,64 s konečné 17. miesto.

Hansdotterová sa tešila z druhého víťazstva v slalome SP v kariére, prvého v tejto sezóne. O 61 stotín sekundy zdolala Slovinku Tinu Mazeovú, tretia skončila Američanka Mikaela Shiffrinová, ktorá neskompletizovala čistý hetrik v najtočivejšej disciplíne v tomto stredisku. Tretia slovenská zástupkyňa Barbara Kantorová sa musela uspokojiť v prvom kole so 49. miestom.

"Bolo to už pomerne rozbité, na trati boli diery. V spodnej časti som to trochu viac podržala, lebo som chcela najmä dôjsť do cieľa. V tejto chvíli je to pre mňa najdôležitejšie, lebo v posledných dvoch rokoch vo Flachau som preteky nedokončila," povedala v cieli 1. kola Veronika Velez-Zuzulová. 

Výsledky - slalom Svetového pohára v rakúskom Flachau:
1. Frida Hansdotterová (Švéd.) 1:49,59, 2. Tina Mazeová (Slovin.) +0,61, 3. Mikaela Shiffrinová (USA) 0,63, 4. Wendy Holdenerová (Švaj.) 0,67, 5. Veronika Velez-Zuzulová (SR) +0,71, 6. Nina Lösethová (Nór.) +0,91, ... 17. Petra Vlhová (SR) +2,64č

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok