Hokejisti Košíc vyhrali nad Trenčínom 3:1

TA3, SITA
6.1.2012 20:13

HC Košice - Dukla Trenčín 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Košickí hokejisti po vysokom víťazstve v Skalici nastúpili pred domácim publikom s cieľom potvrdiť svoj výkon z ľadu súpera. Trenčania však hrali disciplinovane a zodpovedne v defenzíve a navyše útočník Sojčík v 12. min trafil žrď Hylákovej bránkyy. Vzápätí však po Spilarovej prihrávke otvoril gólový účet zápasu Košičan Gron. V predposlednej minúte úvodnej tretine si obaja hráči zopakovali spoluprácu v obrátenom garde, ale Spilar tesne minul bránku. V druhej tretine sa viac bojovalo, no aj tak sa diváci dočkali v predposlednej minúte gólu, ktorý strelil od modrej čiary Kolba. V tom čase hrali Košičania presilovku piatich proti štyrom.
V záverečnej tretine hosťom nechýbala snaha gólovo sa dotiahnuť a v 49. min po Gašparovičovej prihrávke znížil Tybor na 1:2. Vzápätí však upokojil domácich gól Draveckého. V koncovke zápasu sa v 56. min po nešetrnom zákroku pri mantineli zranil Gmitter, ktorý so zakrvavenou tvárou opustil ľadovú plochu.

HC Košice - Dukla Trenčín 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Góly: 12. S. Gron (Spilar, Michel Miklík), 39. Kolba (Michel Miklík), 49. Dravecký (P. Bartoš) - 49. Tybor (J. Gašparovič) 
Vylúčení: 5:10 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Kubuš, Brüggemann - M. Korba, P. Korba, 5594 divákov 

Zostavy: 
Košice: Hylák - J. Tabaček, Homer, Kolba, Šeda, M. Novák, Slimák, Martin Chovan - Dravecký, Zálešák, P. Bartoš - Michel Miklík, S. Gron, Spilar - Gmitter, Marcel Baláž, T. Petruška - Marcel Haščák, D. Pašek, Mlynarovič 
Trenčín: Hiadlovský - Hlubuček, E. Bednár, M. Biro, Gabriš, Vizváry, Štindl, M. Habšuda, Nechala - P. Fabuš, A. Šťastný, Pardavý - O. Mikula, Sojčík, Lelkeš - Tybor, J. Gašparovič, R. Tvrdoň - Radulay, P. Kopecký, M. Filo

Miroslav Ihnačák (tréner Košíc): "Chceli sme nadviazať na náš výkon v Skalici, čo sa nám aj podarilo. Bol to ťažký zápas. Ďakujem mojim chlapcom za bojovný výkon a prístup k celému duelu."


Dušan Gregor (tréner Trenčína): "Nepodali sme zlý výkon a najmä v druhej tretine sme dominovali. Žiaľ, doplatili sme na našu nedisciplinovanosť a vylúčenia. Košičania boli lepším tímom, predsa len majú viac skúseností. Ja som dal napriek tomu, že máme mladý tím, príležitosť aj dvom juniorom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok