Hokejisti Popradu zdolali Martin 6:3

SITA
6.1.2012 20:07

HK AutoFinance Poprad - MHC Mountfield Martin 6:3 (0:2, 4:0, 2:1)

Hokejisti Popradu zdolali Martin 6:3

Poprad začal o poznanie lepšie. Zverenci trénera Svozila boli aktívnejší a dôraznejší, hosťujúci Šimko musel niekoľkokrát zasahovať. Po dvoch minútach hry dobre tečoval Rapáč, Vandas už nedokázal doklepnúť puk do siete. Úvodný tlak domácich opadol a k slovu sa dostali i Martinčania. V 10. min sa do dobrej pozície dostal Važan, netrafil a z gólu sa netešila ani martinská druhá päťka, ktorá riadne zavarila Šimonovičovi. O niečo neskôr si to martinský útočník dokonale vynahradil, spracoval ideálny pas Markoviča a pomedzi Šimonovičove betóny otvoril skóre - 0:1. Šance mali i Popradčania, no strely Rapáča či Vandasa kryl martinský gólman.


V defenzíve však vôbec neboli presvedčiví a doplatili na to, keď druhý gól pridal v koncovke sa trápiaci Themár. V 22. min Kroták posunul puk Škovirovi, jeho bekhend skončil na Šimkovi. Vzápätí z rýchleho brejku príklepom vystrelil Takáč, ani on nedal. Popradčania sa radovali až po Kuľhovej strele z prvej, Šimkovi nedal šancu - 1:2. Vzápätí Vartovník fauloval a po deviatich sekundách martinský gólman kapituloval druhý raz, strelcom bol Balán - 2:2. Martinčania mohli trestať v presilovej hre, Šimonovič svoj tím Drgoňa i Markoviča podržal. Mountfield však znovu zaspal na vavrínoch a za pol minúty inkasoval od Kuľhu a Vaica a zápas razom ovládli domáci. Tí sa síce následne bránili viacerým oslabeniam, aj so šťastím však svoj náskok udržali. V úvode tretej tretiny mohol skórovať Vandas, v poslednej chvíli ho Brcko odstavil od puku len za cenu faulu. Poprad pridal i piaty gól, Hlinka vyhral buly a Takáč tečoval Fabianovu strelu - 5:2. Martin vsadil všetko na útok, nedokázal však vyprodukovať finálnu prihrávku a Šimonovič nemal veľa roboty. Šiesty gól "kamzíkov" pridal po Balánovej nahrávke Svitana, Martinčania odpovedali Galambošovou presnou muškou - 6:3. Domáci už Mountfield k zdramatizovaniu duelu nepustili a bez problémov potvrdili rolu favorita.

HK AutoFinance Poprad - MHC Mountfield Martin 6:3 (0:2, 4:0, 2:1)

Góly: 14. Kuľha (Koskinen), 24. Balán (P. Svitana, Kovačevič), 34. Kuľha (Koskinen), 35. Vaic (Balán, D. Brejčák), 44. S. Takáč (Fabian, Miroslav Hlinka), 50. P. Svitana (Balán, Kovačevič) - 14. Michal Važan (J. Markovič, Galamboš), 17. Themár (Matejka), 51. Galamboš (Michal Važan) 
Vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Jonák - M. Orolín, J. Tvrdoň, 1466 divákov 

Zostavy: 
Poprad: Šimonovič - Pentikäinen, R. Suchý, D. Brejčák, Kovačevič, Fabian, Jáchym, A. Novotný, D. Kramár - Vandas, Koskinen, Kuľha - P. Svitana, Balán, Vaic - Škovira, A. Kroták, R. Rapáč - Homa, Miroslav Hlinka, S. Takáč 
Martin: M. Šimko - Brcko, Drgoň, Vartovník, M. Výborný, Matejka, Mocek, Tupý, Perniš - J. Markovič, Galamboš, Michal Važan - Kriška, V. Škoda, Miroslav Ižvolt - Themár, Macejka, Šišovský - Sobota, J. Cíger, Škumát

Ladislav Svozil (tréner Popradu): "Nabádali sme hráčov, aby si nevšímali maródku v tíme súpera, veď aj podľa súpisky vyzeral byť Martin v kompletnom zložení. Začali sme dobre, ale zmrazili nás góly súpera. V kabíne sme si povedali, aby sme súpera nepúšťali do brejkov. Naštartovali sme sa v presilovkách, v ktorých sme dali góly. V ďalšom priebehu sme zápas už kontrolovali, ale niektorí hráči prestali korčuľovať a vylúčeniami sme si skomplikovali život."

Ladislav Spišiak (tréner Martina): "Do Popradu sme cestovali s úmyslom, aby sa naša hra opierala najmä o dobrú defenzívu v strednom pásme a plánovali sme sa sústrediť na kontry. Prvú tretinu nám táto hra vychádzala. Zase sme však prišli o zranených Moceka a Markoviča a mužstvo sa nám rozpadlo. Domáci našu slabosť v ďalšom priebehu dokonale využili, začali korčuľovať a po pár góloch bolo zrazu po zápase. Do tretej tretiny sme sa ešte snažili zmeniť systém hry, začali sme súpera napádať, ale sily na zvrat nám už chýbali."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok