Raonic a Federer do finále v Brisbane, Federer siaha na tisícku víťazstiev vo dvojhre

TASR TA3
10.1.2015 12:29

Kanadský tenista Milos Raonic sa predstaví vo finále na turnaji ATP v Brisbane. V semifinále si poradil s Japoncom Kei Nišikorim v troch setoch 6:7(4), 7:6(4), 7:6(4).

Raonic a Federer do finále v Brisbane, Federer siaha na tisícku víťazstiev vo dvojhre
SITA/AP

V boji o titul vyzve Švajčiara Rogera Federera, ktorý vyradil Grigora Dimitrova.

Semifinále:
Milos Raonic (3-Kan.) - Kei Nišikori (2-Jap.) 6:7(4), 7:6(4), 7:6(4),

Roger Federer (1-Švaj.) - Grigor Dimitrov (4-Bul.) 6:2, 6:2

 

Federer siaha v Brisbane na tisícku víťazstiev vo dvojhre

Švajčiarsky tenista Roger Federer stojí pred ďalším míľnikom kariéry. V prípade, že 17-násobný grandslamový šampión zdolá v nedeľnom finále turnaja v Brisbane Kanaďana Milosa Raonica, pripíše si tisíci triumf vo dvojhre.

"To je jeden z mojich cieľov sezóny. Mám teda stále čas prepracovať sa k tisícke," cituje agentúra dpa 33-ročného Federera. "Je to krásne číslo, o tom niet pochýb. Samozrejme, že by som ho rád dosiahol tu. Ak to nebude zajtra, dúfam, že to bude na Australian Open. V každom prípade by to bol neuveriteľný míľnik, ktorý by som dosiahol," dodal Švajčiar. Bilancia vzájomných zápasov hovorí jasne v prospech Federera, ktorý Raonica zdolal sedemkrát a prehral iba jediný raz.

Počas aktívnej kariéry dosiahli viac víťazstiev iba Jimmy Connors (1253) a Ivan Lendl (1071). "Boli to hráči, ku ktorým môžeš vzhliadať a dlhú dobu si udržiavali konštantné výkony," vzdal dvojici hold Federer.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok