SaS zatiaľ zotrváva na odmietavom stanovisku k eurovalu

29.9.2011 17:03

Návrh riešenia, ktoré na pondelkovom stretnutí s SaS načrtla premiérka Iveta Radičová, ešte nemajú preskúmaný a dodržiavajú dohodu, že o ňom budú verejnosť informovať, až keď si ho detailne preštudujú.

SaS zatiaľ zotrváva na odmietavom stanovisku k eurovalu
Foto:

"Cieľom SaS nie je zablokovať ostatné krajiny. Tak ako pre premiérku Ivetu Radičovú aj pre SaS je prijateľné len také riešenie, ktoré nebude stáť občanov Slovenska ani jeden jediný cent. Z toho vyplýva, že navýšenie mimoriadnych štátnych záruk zo 4,37 miliardy eur na 7,73 miliardy eur nie je potrebné," konštatuje sa v stanovisku strany, ktoré TASR poskytla jej hovorkyňa Tatiana Tóthová.

Novelu zákona o špecifických štátnych zárukách práve kvôli zvýšeniu garancií Slovenska v dočasnom eurovale pritom schválil v stredu (28.9.) vládny kabinet. Do parlamentu ju posiela aj s návrhom na skrátené legislatívne konanie.

V stredu podvečer po stretnutí s predsedníčkou vlády šéf poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár pre televíziu Markíza povedal, že má riešenie, ktoré vyhovuje podmienkam strany. Na otázku, či to vyzerá na dohodu, odpovedal áno.

Samotná Radičová o podrobnostiach návrhu hovoriť zatiaľ nechce. Podľa nej by však stanovisko Slovenska k eurovalu malo byť známe do najbližšieho summitu lídrov Európskej únie (EÚ), ktoré sa uskutoční 17. a 18. októbra. "Predpokladá sa, že Slovensko bude mať jasnú odpoveď na otázku, či euroval áno alebo nie," zdôraznila.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok