FBI odporúča podať trestné oznámenie na bývalého šéfa CIA Petraeusa

TASR
10.1.2015 09:31

FBI a prokuratúra ministerstva spravodlivosti odporučili podať trestné oznámenie voči bývalému šéfovi CIA generálovi Davidovi Petraeusovi za nevhodné poskytnutie vysoko utajovaných informácií autorke svojho životopisu Paule Broadwellovej, s ktorou mal pomer. Napísal to v piatok denník New York Times.

FBI odporúča podať trestné oznámenie na bývalého šéfa CIA Petraeusa
SITA

Vyšetrovanie ministerstva spravodlivosti sa snaží zistiť, či Petraeus poskytol Paule Broadwellovej prístup k svojmu služobnému emailovému kontu v CIA a ďalším vysoko utajovaným informáciám, približuje agentúra Reuters.

Podľa newyorských Timesov, odvolávajúcich sa na nemenovaného predstaviteľa, generál ministerstvu spravodlivosti naznačil, že nemá záujem o mimosúdne vyrovnanie, vďaka ktorému by sa mohol vyhnúť procesu. Petraeus tvrdí, že Broadwellovej utajované informácie neposkytol.

Hovorca amerického ministerstva spravodlivosti tieto informácie bezprostredne nekomentoval.

Petraeusa vyšetrujú kvôli tajným dokumentom, nájdeným v Broadwellovej počítači a dome. Vyšetrovatelia predpokladajú, že ich zozbierala, kým pracovala na Petraeusovom životopise. V tom čase mala dvojica mimomanželský vzťah, za ktorý sa obaja verejne ospravedlnili.

Štvorhviezdičkový penzionovaný generál a bývalý veliteľ amerických ozbrojených síl v Iraku a Afganistane David Petraeus sa po prevalení aféry v novembri 2012 vzdal svojej funkcie šéfa CIA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok