Trnava aj s Cleberom, Vlasko mieri do zahraničia, Kuzma pribral

TASR
7.1.2015 21:48

Trnavskí "andeli" začali v stredu zimnú prípravu na jar futbalovej Fortuna ligy 2014/2015 takmer v kompletnom zložení. Tréner Juraj Jarábek ešte nemal k dispozícii Srbov Srdjana Grabeža a Bojana Kneževiča ani Španiela José Davida Casada. Pri tíme už ale je Brazílčan Cleber de Nascimento Silva, rovnako ako srbský defenzívny futbalista Miloš Nikolič zo Zlatých Moraviec.

Trnava aj s Cleberom, Vlasko mieri do zahraničia, Kuzma pribral

Keďže Srbi oslavovali doma Vianoce, majú povolené natiahnuť si dovolenku o dva dni. Casado sa pridá k mužstvu už vo štvrtok. Jarábek na stretnutí s médiami uviedol, že v tíme nehodlá robiť veľké zásahy, zmenám sa ale nevyhne. Schyľuje sa k odchodu Jána Vlaska, ktorý má ponuky z Poľska, ale aj iných krajín. "Všetko by malo byť jasné do 20. januára. Je tu viacero ponúk. Ja osobne by som rád pokračoval v kariére v zahraničí," povedalVlasko. V Trnave by radi získali Petra Sládeka z Myjavy, o tom sa ale ešte bude intenzívne rokovať. Fanúšikov môže tešiť, že v Trnave chce zostať Erik Jendrišek. "Je reálne, že budem hrať v Trnave aj na jar. Pre mňa je prioritou rodina a jej záujmy. Sú tu ponuky z Kazachstanu, Česka aj Nemecka, ale nie je to také horúce," uviedol Jendrišek.

V úvodné dni zimnej prípravy budú andeli trénovať v domácich podmienkach, v pondelok odcestujú na kondičné sústredenie do Lipótu, v januári stihnú ešte výjazd za priateľskými zápasmi do Prahy a od 8. februára budú ladiť formu na hernom pobyte v Turecku. "Do odchodu na sústredenie v Lipóte sa bude trénovať na umelej tráve na Lokomotíve. Dnes po príhovoroch nasledovalo aj tradičné váženie, všetci boli v norme, nim cez sviatky nepribral až na Kamila Kuzmu. Ten dostal príkaz pribrať a splnil ho, takže tréner bol spokojný," povedal TASR mediálny manažér "andelov" Marek Ondrejka.

Trnava, po jeseni šiesta v tabuľke FL, sa v príprave skonfrontuje aj s českým majstrom Spartou Praha. Na hernom pobyte v Česku mal Spartak hrať s Bohemiansom, ale tento duel sa neuskutoční a Trnava hľadá súpera. Ďalší zápas 31. januára mal byť s Frýdkom-Místkom, ale napokon sa bude hrať vo Viedni s rakúskym druholigovým LASK Linz. V Turecku odohrá Trnava tri duely, mená súperov v krajine polmesiaca sú ale stále v štádiu riešenia. Generálkou na ligu bude duel s maďarským celkom Haladás Szombathely. Spestrením zimnej prípravy bude klubový ples, ktorý sa uskutoční 10. januára v Dome kultúry v Trnave. Na akcii sa zúčastnia aj hráči a realizačný tím A-mužstva. Jarná časť Fortuna ligy sa začína 28. februára, Spartak privíta na Štadióne Antona Malatinského Myjavu.


program zimnej prípravy Spartaka Trnava:
12.-20. januára: sústredenie v Lipóte
14. januára: Spartak – Komárno (Lipót)
17. januára: prípravný zápas Spartak – Veľký Meder (Lipót)
23.-28. januára: herný pobyt v Prahe
24. januára: prípravný zápas Sparta Praha – Spartak (Praha, 14.00)
28. januára: prípravný zápas - súper v štádiu riešenia
31. januára: prípravný zápas LASK Linz - Spartak (Viedeň)
4. februára: prípravný zápas Spartak – 1. FC Slovácko (zatiaľ neurčené, zrejme Trnava)
8.-18. februára: sústredenie v Turecku
termíny prípravných zápasov: 10.2., 13.2., 17.2. v riešní
21. februára:: prípravný zápas Spartak – Haladás Szombathely (ŠAM)
28. februára: štart jarnej časti ligy Spartak Trnava – Myjava (ŠAM, 14.30)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok