V Banskej Bystrici začalo prípravu len 14 hráčov

SITA TA3
6.1.2015 19:25

Aktuálne posledný tím najvyššej slovenskej futbalovej súťaže FK Dukla Banská Bystrica začal zimnú prípravu pred jarnou časťou sezóny 2014/2015 so štrnástimi hráčmi. V kádri sú prevažne mladí futbalisti do devätnásť rokov.

"Čaká nás boj o záchranu. Chceme na jar obstáť dôstojne a zachrániť pre mesto a klub najvyššiu súťaž," uvedomuje si vážnosť situácie športový riaditeľ Dukly Martin Poljovka.

"Počas zimnej prípravy zostávame v domácich podmienkach a v hre je ešte tradičné trojdňové sústredenie v Prahe, kde by sme mali odohrať dva prípravné zápasy. Dúfam, že sa klub stabilizuje po finančnej stránke. Máme vytypovaných niekoľkých hráčov, bude to však záležať aj od spomenutých financií," prezradil Poljovka.

Mladý a oklieštený káder absolvoval prvý tréning v novom kalendárnom roku na umelej tráve v Banskej Bystrici na Štiavničkách bez kapitána tímu Petra Boroša, ktorý má zápal priedušiek. Na zraz prišiel, ale pri pohľade do kabíny neplesal od radosti. "Je to originálny zjav, že začíname prípravu s takýmto počtom hráčov. Žiaľ, situácia v klube je taká, aká je. Máme ešte dostatok času na to, aby sme doplnili káder. Hovorí sa, že nádej umiera posledná, takže sa pobijeme o záchranu trebárs aj v takomto zložení. Čaká nás veľmi ťažká jar," priznal kapitán mužstva spod Urpína Peter Boroš.

Optimizmom nesršal v utorok popoludní ani tréner "vojakov" Štefan Rusnák. "Mám k dispozícii asi najmladší káder vo Fortuna lige, chýba mi v ňom trinásť hráčov z jesene. Vekový priemer sa výrazne znížil. Prišli hráči z devätnástky a dvaja sa vrátili z hosťovania, takže momentálne mám k dispozícii trinásť hráčov a jedného brankára. Na úvodnom zraze som privítal futbalistov, ktorí sú ročníky 1995 - 1997. Tí, čo sa pre rôzne problémy nezapojili do prípravy, sa azda postupom času vrátia."

FK Dukla Banská Bystrica má v pláne počas zimnej prípravy odohrať deväť až desať zápasov. Prvý doma 17. januára so susedným druholigovým Zvolenom. Otázne je ešte sústredenie v Prahe na konci februára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok