Tímy pátrajúce po troskách lietadla našli v mori dva kovové objekty

TASR
6.1.2015 17:45

Loď amerického námorníctva pátrajúca po troskách havarovaného lietadla spoločnosti AirAsia objavila dnes na dne mora dva kovové objekty. Ani deväť dní po nešťastí sa však nenašli čierne skrinky lietadla, uviedla agentúra Reuters.

Tímy pátrajúce po troskách lietadla našli v mori dva kovové objekty
SITA/AP

Zatiaľ nie je jasné, či kovové predmety nájdené v hĺbke 28 metrov súvisia s havarovaným lietadlom. Na morskom dne tak pomocou sonarov lokalizovali celkovo už sedem veľkých objektov, ktoré by mohli byť časťami trupu a chvosta strateného airbusu.

Potápači indonézskeho námorníctva však údajné trosky zatiaľ nemohli zblízka preskúmať v dôsledku nepriaznivého počasia a silných morských prúdov, vlnobitia a prakticky nulovej viditeľnosti pod hladinou mora.

Záchranárom sa doposiaľ podarilo z mora vytiahnuť 39 tiel obetí. Ich identifikácia bude čím ďalej tým ťažšia, pretože ich telá sa nachádzajú už v pokročilom štádiu rozkladu.

Členom pátracích tímov sa doposiaľ nepodarilo zachytiť signály z čiernych skriniek. Je možné, že ich pokryli nánosy na morskom dne, alebo zakalená voda blokuje vysielanie signálu.

Indonézsky Airbus A320-200 spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora 28. decembra, keď so 162 ľuďmi na palube smeroval z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru. Letecké nešťastie zrejme nikto neprežil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok