Slovák Svitko sa na Rely Dakar 2015 posunul vpred

TASR
6.1.2015 10:05

Slovenský motocyklista Štefan Svitko sa na Rely Dakar 2015 posunul na 11. pozíciu, jeho krajan Ivan Jakeš uzatvára elitnú dvadsiatku jazdcov.

Slovák Svitko sa na Rely Dakar 2015 posunul vpred
SITA

Rovnaké pozície im patrili aj v klasifikácii pondelňajšej druhej etapy, najdlhšej v tohtoročnom itinerári prestížneho podujatia.

Na jazdcov čakalo na trati z Villa Carlos Paz do strediska San Juan až 518 km meraných úsekov. Na začiatku prevládal tvrdý terén, pokračovalo sa na prašných cestách a na záver pribudli piesočnaté úseky. Svitko na svojej KTM začal rýchlo a pohyboval sa aj na 9. pozícii, neskôr klesol až na 17. priečku, ale výborným finišom sa dostal tesne za najlepšiu desiatku. Jakeš na stroji rovnakej značky figuroval stále v druhej polovici druhej desiatky štartového poľa.

Druhú etapu vyhral Španiel Joan Barreda Bort na Honde a na čele celkového poradia vystriedal Brita Sama Sunderlanda. Pred Paulom Goncalvesom z Portugalska má náskok 4:37 min, Svitko stráca 22:14 a Jakeš 35:20 min. Vlaňajší víťaz Španiel Marc Coma je priebežne šiesty. Medzi automobilmi sa vedenia ujal Katarčan Nasser Al-Attiyah na Mini.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok