Marek Čech sa vracia do Portugalska

SITA
5.1.2015 13:58

lovenský futbalový reprezentant Marek Čech si opäť zahrá najvyššiu portugalskú súťaž v Porte, do konca sezóny sa dohodol na spolupráci s miestnou Boavistou. Tridsaťjedenročný ľavonohý obranca podpísal kontrakt s s prezidentom klubu Álvarom Bragom, súčasťou dohody je aj možnosť predĺženia zmluvy.

Marek Čech sa vracia do Portugalska
SITA/Marián Peiger

"Som rád, že budem obliekať dres klubu, ktorý je dôležitý nielen pre mesto Porto, ale celé Portugalsko vďaka svojej bohatej histórii,“ povedal Marek Čech.

Rodák z Trebišova v minulosti pôsobil v Portugalsku v konkurenčnom tíme FC Porto. "Pevne verím, že mužstvu svojimi výkonmi a aj skúsenosťami z portugalskej ligy pomôžem a potiahnem ho. Tiež tak spoločne s bratom plníme ďalší sen nášmu otcovi, ktorého želaním bolo, aby som sa ešte raz do Portugalska ako profesionálny futbalista vrátil,“ pokračoval Marek Čech, ktorý potvrdil svoj blízky vzťah k mestu Porto. Spolu s rodinou sa tu pred pol rokom rozhodol usadiť a v januári sa v Porte narodí aj jeho druhý syn.

Marek Čech hral naposledy v talianske Bologni, po sezóne 2013/2014 nepôsobil nikde. "V lete sme stavili všetko na jednu kartu. Mali sme ponuku, o ktorú sme stáli, ale konečné rozhodnutie sa dlho naťahovalo, keďže klub prechádzal personálnymi zmenami. Medzitým sme o iné možnosti nejavili záujem. Toto prestupové obdobie sme už nič nenechávali na náhodu a v decembri sme skutočne dostali viaceré ponuky. Vďaka patrí všetkým partnerom, s ktorými sme spolupracovali," informoval Richard Čech, brat a zároveň agent Marek Čecha.

Futbalistovi so skúsenosťami z talianskeho či anglického futbalu polročná pauza údajne prospela. "Po šestnástich rokoch v profesionálnom futbale to bolo na neho už veľa a na chvíľu vystúpil z kolotoča. Mal čas venovať sa rodine, zapojiť sa do bežného života. Dnes je oddýchnutý, plný síl a chuti po futbale. Som presvedčený o tom, že vo svojej úspešnej kariére nepovedal posledné slovo a svoje osobné štatistiky ešte zlepší,” doplnil Richard Čech.

Marek Čech doteraz zbieral skúsenosti v piatich zahraničných kluboch, zahral si aj Ligu Majstrov. Profesionálnu kariéru odštartoval v bratislavskom Interi, neskôr pôsobil v Sparte Praha, FC Porto, anglickom West Bromwich Albion, tureckom Trabzonspore či talianskej Bologni.

Boavista Porto je jedným z najstarších klubov v Portugalsku. Počas vyše storočnej histórie zatiaľ získala jeden majstrovský titul, päťkrát vyhrala domácu pohárovú súťaž. Správu priniesol oficiálny web spoločnosti ČECH - Slovakia, ktorá Mareka Čecha zastupuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok