Prvé víťazstvo Lea Gudasa na striedačke Piešťan

TA3 TASR, SITA
4.1.2015 23:22

Český hokejový kormidelník Leo Gudas dosiahol premiérové víťazstvo v celkovo treťom vystúpení na striedačke Piešťan. Jeho zverenci zdolali v nedeľňajšom stretnutí 37. kola extraligy domáci tím MHC Mountfield Martin tesne 3:2.

MHC Mountfield Martin - ŠHK 37 Piešťany 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)

Góly: 21. Smrek (Važan, Galamboš), 43. Brcko (Fujerík) - 11. Kutálek (Románek), 54. Kotaška (Kutálek, Pašek), 58. Kutálek (Pašek, Románek). Rozhodovali: J. Konc, R. Mullner – R. Gajan, M. Smrek, vylúčení: 5:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3775 divákov.

Zostavy:

Martin: J. Čech - Smrek, I. Ďatelinka, Matejka, Dlouhý, Brcko, Kolba, M. Dvořák, Lojek - Važan, Galamboš, J. Markovič - Podzinš, Fujerík, Zucker - Illo, Pokrivčák, A. Themár - O. Jokeľ, Dírer, Šugár

Piešťany: Šúrek - Leppänen, Brňák, Kotaška, Šedivý, Škadra, Bučka, Srnec, Hluch - Haring, Peško, B. Rapáč - T. Klempa, Mišura, Holovič - Kutálek, Pašek, Románek - Vaculín, Toman, R. Konečný

Obe mužstvá sa od úvodu zápasu len ťažko rozbiehali. V 8. minúte v presilovke Važanova strela našla iba Šúrekov betón. O dve minúty Martinčanom nevyšlo prečíslenie 2:1, keď Markovič neadresoval presnú prihrávku Galambošovi. Skóre sa menilo až o minútu. Kutálek prestrelil Čecha a "havrani" išli do vedenia. Zaujímavá bola 14. minúta, keď najskôr sa zblízka proti Šúrekovi nepresadil Važan a potom na druhej strane stroskotal na Čechovi Pašek. V 18. minúte vytiahol Šurek ďalší dobrý zákrok pri strele Dírera. Domáci premrhali v 1. tretine tri presilovky, ale tú štvrtú, ktorú rozdelila prestávka, využili.

V 21. minúte Smrek strelou z prvej vyrovnal. V 27. minúte Fujerík našiel Jokeľa, ale puk z jeho hokejky si cestu do bránky nenašiel. Martinčania svoj tlak stále stupňovali a o 2 minúty Zucker zblízka minul. Potom si tréner hostí Gudas vybral oddychový čas. Po ňom hrali domáci ďalšiu presilovku, ale Podzinš po peknej individuálnej akcii Zuckera dobre chytajúceho Šúreka neprekonal. V 37. minúte hrali presilovku aj "havrani" a pri strele Pašeka sa vyznamenal aj brankár Čech. Hostia sa potom zásluhou dvoch početných výhod po sebe z tlaku súpera vymanili.

Aj vstup do 3. tretiny mali lepší domáci. V 43. minúte Brcko nahodil puk na bránku a ten skončil v sieti. Martinčanov tento gólový moment naštartoval k mohutnému náporu. Šúrek bol v paľbe striel, ale ešte stále držal "havranov" v hre. Hostia sa potom otriasli, zmobilizovali sily a snažili sa o vyrovnanie, čo sa im aj v 54. minúte Kotaškom podarilo. O minútu neskôr Markovič nestrhol vedenie na stranu domácich. V 56. minúte Kutálek netrafil prázdnu bránku, potom po závare pred brankárom Čechom rozhodcovia konzultovali s videorozhodcom spornú situáciu, ale puk za bránkovú čiaru neprešiel. V 58. minúte sa hostia predsa len tešili z gólu, ktorý dal opäť Kutálek. Domáci hrali ešte 43 sekúnd pred záverečným klaksónom power-play, ale Važan 8 sekúnd pred koncom zahodil tutovku.

Hlasy:

Jaroslav Török, tréner Martina: "Dnešný zápas nám nevyšiel z pohľadu efektivity streľby. na súperovu bránku sme vyslali 42 striel, no dali sme iba dva góly. Urobili sme všetko pre to, aby sme vyhrali, ale súperovi výborne zachytal brankár Šúrek. Za stavu 2:1 sme po individuálnych chybách dvakrát inkasovali, čo nás stálo víťazstvo. Chcem sa poďakovať aj našim divákom za podporu."

Jozef Krišák, asistent trénera Piešťan: "Vedeli sme, že nás čaká v Martine ťažký zápas, lebo súper ťahal sériu víťazstiev. Dnes sme boli efektívnejší v koncovke a vyťažili sme z minima maximum. Ďakujem chlapcom za obetavosť a bojovnosť, ktorú sme korunovali napokon naším zaslúženým víťazstvom."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok