Miesto v Zápase hviezd pre Girgensonsa a päticu z Chicaga

SITA
4.1.2015 10:00

Lotyšský útočník Zemgus Girgensons z Buffala a pätica hráčov tímu Chicago Blackhawks Patrick Kane, Jonathan Toews, Duncan Keith, Corey Crawford a Brent Seabrook už majú isté miesto v tohtosezónnom Zápase hviezd zámorskej hokejovej NHL, ktorý sa uskutoční 25. januára v Columbuse. Rozhodli o tom fanúšikovia z celého sveta prostredníctvom internetového hlasovania. Jediným obmedzením vo výbere bolo, že z jedného zariadenia sa nemôže hlasovať viac ako desaťkrát za deň.

Miesto v Zápase hviezd pre Girgensonsa a päticu z Chicaga
SITA/AP

Suverénne najviac priaznivcov spomedzi všetkých hokejistov mal 20-ročný Girgensons, ktorý dostal 1 574 896 hlasov. "Je to trochu trápne, no zároveň zábavné. Prišlo to nečakane. Viem, že doma v Lotyšsku ma ľudia poznajú, no nemyslel som si, že to zájde až tak ďaleko. Je to riadne bláznovstvo,“ povedal mladý Lotyš.

Chicagskí útočníci Kane s Toewsom dostali cez 1,2 milióna, Keith takmer 1,2 milióna a Seabrook s Crawfordom cez milión hlasov.

Zvyšok účastníkov exhibície vyberie samotná NHL a menoslov zverejní 10. januára. V Columbuse sa uskutoční prvý Zápas hviezd od roku 2012. V roku 2013 sa nehral pre výluku a v roku 2014 pre zimné olympijské hry v Soči. Naposledy zvíťazil v Ottawe tím kapitána Zdena Cháru nad výberom Daniela Alfredssona 12:9. Ešte pred samotným duelom hviezd sú 24. januára na programe súťaže zručnosti. Pôvodne mali Blue Jackets hostiť exhibíciu už v roku 2013. V Columbuse sa Zápas hviezd NHL ešte nehral.

Informácie zverejnil oficiálny web NHL.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok