Kia dala vlani na projekty v regióne severozápadného Slovenska viac ako milión eur

TASR
3.1.2015 13:48

Slovenský výrobný závod automobilky Kia so sídlom v Tepličke nad Váhom blízko Žiliny vynaložil v uplynulom kalendárnom roku na podporu rôznorodých rozvojových projektov v okolitom regióne severozápadného Slovenska sumu viac ako jeden milión eur.

Kia dala vlani na projekty v regióne severozápadného Slovenska viac ako milión eur

„Rok 2014 bol pre nás doslova rekordný okrem výroby aj z pohľadu celkového objemu prerozdelených finančných prostriedkov prostredníctvom nadácie na podporu realizovaných projektov v rámci Žilinského kraja,“ uviedol hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia Jozef Bačé.

Finančná pomoc podľa neho smerovala do oblastí, ktoré podporujú už tradične niekoľko rokov, do zvyšovania bezpečnosti na cestách, ochrany životného prostredia, rozvoja miestnych samospráv, na podporu zdravotne postihnutých ľudí a hendikepovaných športovcov.

„Prvý raz sme vyčlenili prostriedky aj na rekonštrukciu školských zariadení, konkrétne troch v Žiline. Sumou 60.000 eur sme prispeli na veľmi potrebnú výmenu okien na objektoch jednej materskej školy, základnej školy i gymnázia,“ dodal Bačé s tým, že rôzne verejnoprospešné aktivity budú určite podporovať aj v roku 2015.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok