Z havarovaného indonézskeho lietadla sa podarilo vytiahnuť už 34 tiel obetí

TA3 TASR
4.1.2015 17:37

Tragickú nehodu neprežil nikto zo 162 ľudí na palube. Zatiaľ objavili 5 veľkých trosiek, ktoré sú pravdepodobne časťami lietadla. Pátranie po čiernych skrinkách pokračuje.

Dva objekty sa nachádzajú približne 30 metrov pod morskou hladinou a tímy sa snažia urobiť zábery pomocou diaľkovo ovládaných podmorských zariadení, dodal Sulistyo.

"Podarilo sa nám objaviť dva veľké predmety - jeden trojrozmerný, druhý dvojrozmerný," spresnil šéf pátracej operácie. "Môžem potvrdiť, že sú to časti lietadla, ktoré hľadáme," uviedol ešte.

Jeden objekt má rozmery 9,4 x 4,8 x 0,4 metra, druhý objekt má rozmery 7,2 x 0,5 metra. Oba sa nachádzajú neďaleko seba, informoval Sulistyo.

"Pokúšame sa spustiť do mora diaľkovo ovládanú robotickú ponorku, ktorá urobí aktuálnu snímku objektov na morskom dne, v hĺbke 30 metrov," oznámil šéf operácie.

Indonézsky Airbus A320-200 spoločnosti AirAsia sa zrútil do Jávskeho mora v nedeľu 28. decembra, keď smeroval z druhého najväčšieho indonézskeho mesta Surabaya do Singapuru so 162 ľuďmi na palube. Letecké nešťastie nikto neprežil.

Informácie priniesli tlačová agentúry Reuters a DPA.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok