Slováci v nezmenenej zostave, pred zápasom s Čechmi necítia napätie

TASR TA3
2.1.2015 22:46

Už o pár hodín rozhodnú slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov o svojom ďalšom osude na svetovom šampionáte tejto vekovej kategórii v Kanade. O 23.00 SEČ ich čaká dôležitý štvrťfinálový zápas proti rovesníkom z Česka, po ktorom buď zabojujú o cenné kovy alebo zostanú pred semifinálovými bránami.

Slováci v nezmenenej zostave, pred zápasom s Čechmi necítia napätie
SITA/AP

Iný ako víťazný scenár si slovenskí mladíci nepripúšťajú. Aj napriek tomu, že ide o dôležité súboj, v tíme podľa trénera Ernesta Bokroša vládne pokojná atmosféra. "Necítiť z chlapcov napätie, čo je veľmi pozitívne. Sú koncentrovaní a vedia, čo chcú dosiahnuť. Sú odhodlaní," povedal Bokroš pre web Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). Jeho zverenci vložili do prípravy na blížiaci sa duel všetko a na štvrtkovom veľkom predzápasovom mítingu si rozobrali súpera "na súčiastky". "Rozobrali sme každého českého hráča od brankárov, cez obrancov až po posledného útočníka. Vieme, kde majú silné ale aj slabé stránky. Povedali sme si taktiku, s akou na Česko vyrukujeme a už sa tešíme na večer, keď to vypukne," pokračoval kouč slovenského tímu.

Záujem o mladých reprezentantov je na Slovensku veľký. Popularitou sa priame prenosy približujú počtom divákov pri televízoroch duelom seniorských majstrovstiev sveta. Piatkový duel má o to väčší náboj, že pôjde o "bratské" derby. "Na Nový rok sme si dobre zatrénovali, dnes budeme mať pred zápasom už len suchý tréning. Doprajeme chlapcom čo najviac oddychu, nech majú na večer veľa síl. Budú ich potrebovať, ale cítiť z nich, že chcú urobiť ďalšiu dieru do sveta. Zostava zostane v porovnaní so zápasom s Nemeckom nezmenená, keďže bola víťazná. Vo vzduchu cítiť, že to môže byť pre chlapcov veľký deň," dodal Bokroš pre hockeyslovakia.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok