Bugár označil kampaň SMK proti jeho strane za špinavú

SITA
2.1.2015 12:31

Bude trvať dlhší čas, aby mohlo podľa predsedu Most-Híd Bélu Bugára dôjsť k spolupráci medzi jeho stranou a SMK. Ako povedal v rozhovore pre agentúru SITA, SMK päť rokov proti jeho strane viedla špinavú kampaň.

Bugár označil kampaň SMK proti jeho strane za špinavú
SITA

„Z SMK na protest proti tejto spolupráci vystupovali ľudia, pretože „neboli ochotní spájať sa so zradcami“, teda s nami. Ľudia neuverili v úprimnosť takejto spolupráce. SMK dostalo možnosť, aby sa správala normálne,“ zdôraznil Bugár. Most-Híd pred piatimi rokmi založili bývalí členovia SMK na čele s Bugárom.

Podľa Bugára je správne, že Most-Híd prebudovávajú na občiansku stranu. „Je len otázka času, kedy to dokážeme pretaviť do našich preferencií. Musíme udržiavať intenzívnejší kontakt s občanmi. Musíme sa tiež pozerať, či každý náš návrh pomôže občanovi,“ konštatoval. Podľa neho pre Most-Híd bude veľkou výzvou pritiahnuť svojich voličov k volebným urnám, pretože potom jeho strana nebude mať problém. V roku 2014 Most-Híd oslávil piate výročie od vzniku strany. „Prijali sme Občiansku víziu, teda program, ktorý hovorí o tom, čo Most-Híd chce. Je to dokument o tom, ako si predstavujeme život všetkých občanov na Slovensku bez ohľadu na národnosť, na región, v ktorom žije. Sme presvedčení, že náš program je alternatívou, je dobrou víziou pre budúcnosť a rast Slovenska,“ povedal Bugár.

V komunálnych voľbách Most-Híd podľa Bugára zastabilizoval na južnom Slovensku svoje pozície. „Stratili sme len jedného starostu. Keď pripočítame k zvoleným kandidátom aj nezávislých, ktorých sme podporili a podpísali s nimi dohodu, tak v okrese Dunajská Streda sme podporili dvanástich kandidátov, zvolení boli deviati. Niektorí z nich už vstupujú k nám do strany. Dopadli sme lepšie ako hociktorá iná strana na južnom Slovensku,“ uviedol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok