Jacobsen triumfoval na druhom podujatí Turné štyroch mostíkov

TASR TA3
1.1.2015 20:36

Víťaz kvalifikácie predstihol v tradičnej novoročnej súťaži o 7,4 bodu štvornásobného olympijského šampióna Švajčiara Simona Ammanna, tretí skončil Slovinec Peter Prevc.

Jacobsen triumfoval na druhom podujatí Turné štyroch mostíkov
SITA/AP

Víťaz ouvertúry v Oberstdorfe Rakúšan Stefan Kraft si vďaka šiestemu miestu udržal vedenie v priebežnom poradí Turné, po polovici tradičného podujatia však vedie pred Prevcom iba o 1,1 bodu. Ďalší Rakúšan Michael Hayböck si zásluhou siedmej priečky upevnil vedenie v celkovom poradí Svetového pohára. Turné sa teraz presúva do Rakúska a pokračuje v sobotu 3. januára o 14.00 v Innsbrucku kvalifikáciou na Bergiseli.

Jacobsen si vytvoril v Garmischi výbornú východiskovú pozíciu už po 1. kole, keď pristál na značke 135,5 m a usadil sa na čele o 1,7 bodu pred Ammannom. V druhom kole dosiahol celkový víťaz Turné z roku 2007 výkon 136,5, predviedol elegantný telemark a slávil jubilejný desiaty triumf v SP, prvý od januára 2013, keď nenašiel premožiteľa v poľskom Zakopanom.

Nór mal z víťazstva veľkú radosť. "Je skvelé po dvoch rokoch opäť triumfovať v úvodnej súťaži v novom roku v Ga-Pa, je to fantastický pocit. Uplynulý rok bol pre mňa veľmi ťažký, zápasil som so zraneniami. Teraz som sa musel najprv kvalifikovať, cítil som však, že by z toho mohol byť dobrý výsledok. Už sa teším na nedeľňajšiu súťaž na innsbruckom Bergiseli, kde sa mi tiež zvykne dariť. Mám rád ten mostík, už som tam vyhral. Dúfam, že nebude fúkať silný vietor a podmienky budú regulárne pre všetkých," povedal Jacobsen do kamier rakúskej televíznej stanice ORF.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok