Banskobystričania uvidia ohňostroj až na Nový rok

TASR
31.12.2014 08:30

Banskobystričania sa silvestrovských osláv, organizovaných mestom, nedočkajú ani dnes. Na rozdiel od iných krajských miest namiesto polnočného ohňostroja si musia počkať na ten novoročný, ktorý bude na Námestí SNP 1. januára o 17.00 h. Mesto ním oslávi nielen Nový rok, ale aj Deň vzniku SR.

Banskobystričania uvidia ohňostroj až na Nový rok
CTK

Tradíciu silvestrovských osláv prerušil exprimátor Peter Gogola najmä preto, aby si nákladné svetelné divadlo na oblohe mohlo vychutnať čo najviac rodín s deťmi a ľudia, ktorým sa na polnoc do mesta nedá alebo nechce prísť.

Dnešné dopoludnie si obyvatelia mesta pod Urpínom môžu užiť napríklad aj na zimnom štadióne, kde je od 10.00 h do 12.00 h bezplatné silvestrovské korčuľovanie. Spoluorganizátorom akcie je mestská spoločnosť Bytový podnik mesta, ktorá chce takto ľudí motivovať k aktívnemu pohybu.

Podvečer posledného dňa starého roka v Štátnej opere v Banskej Bystrici roztancuje maďarská opereta plná hudobného temperamentu a milostných vzplanutí Čardášová princezná. Najznámejšie dielo Emmericha Kálmána sa na javisko opery vrátilo len v závere roka po viac ako desaťročí. Silvestrovské predstavenie sa uskutoční o 17.00 h.

"Záver kalendárneho roka u nás patrí vždy niečomu, čo je ľahší žáner, roztancovanému dielu, aby sme do nového roka vstúpili veselo," uviedla dramaturgička Štátnej opery Alžbeta Lukáčová.

Kultúrou budú žiť Banskobystričania aj v prvý deň roka 2015. V starobylom kostole Narodenia Panny Márie v Radvani na Hôrke bude o 19.00 h novoročný organový koncert, na ktorom zaznejú staršie i súčasné diela organovej tvorby.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok